נקמה על מות אסיר ביטחוני: הותר לפרסום שמו של המחבל שרצח את אסתר הורגן ז"ל

מוחמד מרוח כבהא הוא החשוד בביצוע הרצח האכזרי • מחקירתו בשב"כ עולה כי הוא הושפע ממותו בכלא של אסיר ביטחוני שהכיר והחליט להוציא לפועל פיגוע

מוחמד מרוח כבהא // צילום: דוברות שב"כ // מוחמד מרוח כבהא

שב"כ הותר היום (שני) לפרסום כי החשוד ברצח אסתר הורגן ז"ל הוא מוחמד מרוח כבהא בן 40, תושב הכפר טורה אל ע'רביה הסמוך לג'נין, אשר ריצה בעבר מספר עונשי מאסר בגין פעילות טרור. יחד עימו נעצרו ארבעה נוספים החשודים כמי שסייעו לו להסתתר מכוחות הביטחון לאחר הפיגוע.

במהלך חקירתו בשב"כ ובמשטרת מחוז ש"י עלה כי רצח באכזריות את אסתר הורגן ז"ל על רקע לאומני ומסר פרטים נוספים אודות השתלשלות האירועים. כחודש וחצי לפני הרצח, החליט החשוד להוציא לפועל פיגוע, בין היתר לאחר שהושפע ממותו של אסיר ביטחוני שהכיר, כמאל אבו ואער אשר מת בכלא כתוצאה ממחלה.

אסתר הורגן ז"ל // צילום: דוברות המשטרה
אסתר הורגן ז"ל // צילום: דוברות המשטרה

לשם כך, הגיע לזירת הפיגוע דרך פרצה בגדר הביטחון לטובת הכרת השטח. לאחר שהבחין כי התנועה דלילה ובאזור עוברים אזרחים ישראלים, החליט כי זה המקום המתאים לביצוע הפיגוע.

עוד עלה כי ב-20 לדצמבר 2020, בשעות הצהריים, בהיותו ביער הסמוך ליישוב טל מנשה לטובת עיסוק בהברחות סיגריות דרך הגדר, ניגש החשוד ליער הסמוך לישוב. לאחר מספר שעות זיהה את הורגן ז"ל הצועדת לבדה, תקף ורצח אותה. במהלך הימים שלאחר הפיגוע הסתייע החשוד בקרוביו ובמכרים בכפר דיר אל ע'וסון אשר סייעו לו להסתתר מכוחות הביטחון. חקירתו של החשוד נמשכת, ובסיומה הוא צפוי לעמוד לדין בבית המשפט הצבאי בשומרון.

זירת הרצח // צילום: אהוד אמיתון, TPS
זירת הרצח // צילום: אהוד אמיתון, TPS

כזכור, כהבא נעצר בתום פעילות מודיעינית משותפת של צה"ל, השב"כ והמשטרה. כשבוע לאחר מעצרו מיפו כוחות הביטחון את ביתו לצורך בחינת האפשרות להריסתו בעתיד. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר