ערב השנה החדשה באווירת הקורונה אופיין, כפי שבטח שמתם לב בעצמכם אם יצאתם מהבית, בעיקר במשלוחים. את מסיבות הענק והרחובות הסואנים החליפו שליחים ממהרים שעברו מדירה לדירה והעבירו משלוחים של מנות או מארזי אוכל חגיגיים שיצרו מסעדות רבות לכבוד היום החגיגי.
אם נבחן את זה בפן המספרי נראה, מן הסתם, זינוק אדיר בהזמנת המשלוחים בערב הסילבסטר והנובי גוד. מנתוני אפליקציית תן ביס לערב הסילבסטר עולה כי היקפי המשלוחים במהלך הסגר עלו פי שלושה בהשוואה לשנה שעברה ומחיר הסל הממוצע שכלל קוקטיילים חגיגיים ומנות קינוח עלה ב30%. הערים המובילות בהזמנת משלוחי מנות לסילבסטר היו תל אביב, ירושלים וראשון לציון.
עוד עולה מהנתונים כי ארוחות השחיתות כללו במקום הראשון הזמנת משלוחי המבורגרים ומנות ממסעדות אסיאתיות במקום השני. בגזרת הקינוחים, הגלידה נמצאת במקום הראשון עם הזמנה של מגוון טעמי גלידה. בחיפה חגגו בעיקר עם משלוחים ממסעדות אסיאתיות ובראשון לציון חגגו עם מנות המבורגרים. ״אין ספק כי הסגר השפיע גם על אופן הבילוי שלנו אמש. תחת מגבלות הקורונה בחרנו לציין את השנה החדשה בבית יחד עם משלוחי אוכל מהמסעדות האהובות עלינו ובמיטב הקינוחים״, אמרה נורית שקד מנכ״לית אפליקציית תן ביס.

אופיר גולדמן, סמנכ״ל הטכנולוגיות והדאטה של קבוצת זאפ: ״מבדיקה שערכנו באתר זאפ רסט משלוחים, החל משעות הבוקר אתמול הורגש גידול בביקוש לאתר של כ 50% מול יום רגיל, כאשר פיק ההזמנות הגיע בשעות הערב עם ביקוש של מעל %100 לעומת יום רגיל. סך הכל חווינו ביקוש של מעל 150% מול סילבסטר שנה שעברה. הישראלים חיפשו פתרונות טעימים ומגוונים להעביר את הסילבסטר במהלך הסגר״
"סכום ההזמנה גדל ביותר מ-20 % מיום רגיל מ-141 שקלים ל-170 שקלים בממוצע. הערים שהזמינו בהן הכי הרבה הן ירושלים ותל אביב ולאחר מכן חיפה ובאר שבע. המנות הכי פופלאריות שהוזמנו אתמול ברחבי הארץ הן סושי, פיצה, המבורגרים ומסעדות בשרים".
דני גליקמן, מנכ"ל "אונטופו" חיזק את המגמה ואמר: "אחרי תקופה ארוכה שבה הציבור חש חסך באירועים חגיגיים, ערב השנה האזרחית החדשה היווה סיבה למסיבה ובהתאם הרחובות היו מלאים בשליחים שמספקים משלוחי אוכל חגיגיים".
"בנינו ארוחות מיוחדות ממסעדות מובילות וכל המנות הוזמנו מראש ואזלו לסופ"ש. ראינו עליה חדה בהזמנות, כאשר רוב ההזמנות אצלנו היו למסעדות השף”.
אלון פרידמן ואסף ליס, בעלי קבוצת "ברקה האוס" (קיטצ'ן מרקט, אונזה, משייה, מגרב ואבו ג'מיל) אמרו ל"ישראל היום": "היה טירוף הזמנות אתמול בעקבות חגיגות השנה האזרחית החדשה. בכל תל אביב היה אפשר לראות את כמות השליחים שיצאו עם מנות לבתים. שבוע וחצי לפני החגיגות, פתחנו את ההזמנות ותוך יומיים סגרנו את כל ההזמנות לכל המסעדות שלנו".
"כתוצאה מהסגר כולם חגגו בבית ואנשים רצו לפנק את עצמם. הם רצו את החוויה של הסילבסטר, כמו שהם היו נוהגים לחגוג אבל בבית. כלומר אנשים חגגו את השנה החדשה במסגרת מה שאפשר. אנחנו מכרנו מארזי בוקס סילבסטר בשתי רמות מחירים ב 350 וב 550 שקלים, שזה כולל מנות ראשונות, מנות ביניים, עיקריות וקינוחים ואף הוספנו סכו"ם אמיתי מזהב. בחרנו את המנות הכי אהובות של המסעדה לאורך השנים וכמובן שמגיעות טוב במשלוח. בנינו את המארזים הללו מתוך שמירה של חוויית לקוח. יותר יפה לקבל בתוך את כל המנות בתוך ארגז מאשר כמה שקיות".
"לאור הביקוש החלטנו להמשיך גם עכשיו עם מכירה של ארוחות בארגזים, זאת בשל העובדה ש בכל תקופת הקורונה יש לזה ביקוש. כולם עברו לערכות של ים, פיקניק ועוד. לנו יש ערכות של מסעדות שף ונמשיך להציע את זה כל עוד אנשים רוצים".