למרות מחאות המסעדנים, הממשלה לא אישרה אתמול (שני) להתיר שירותי איסוף עצמי מהמסעדות ועוררה את זעמם של מסעדנים רבים. נקבע כי איסור הטייק אווי יבחן מחדש בעוד שבוע ואז אולי תשתנה ההוראה, בהתאם לתחלואה. עם זאת, בחלק מהמקומות מתכוונים להתעלם מן ההוראה.
כרמל שאמה הכהן, ראש עיריית רמת גן, פרסם שלשום פוסט בדף הפייסבוק שלו ועדכן כי עיריית ר"ג לא תבצע אכיפה כנגד עסקים שימכרו בטייק אווי. בפוסט שכתב שאמה מנה את הסיבות לכך. לדבריו "סעיף 4 ב לסיכום דיון קבינט המומחים הלאומי (פרופסורים ודוקטורים) לממשלה ממליץ לאפשר טייק אווי. בקרב התושבים יש תמיכה של מעל 95% בעמדת המומחים. תחלורת הקורונה בעיר בירידה עקבית בשבועיים האחרונים וחלק מהעסקים הקטנים על סף קריסה. החלטתי להנחות את אגף הביטחון העירוני לא לבצע אכיפה כנגד איסוף קניות טייק אווי ולהתמקד בהפרות קורונה כמו התקהלויות בתוך עסקים. אין סיבה להגבלה המיותרת הזו, קל וחומר בערים ירוקות".

המסעדנים ברחבי הארץ זעמו, כאמור, על ההחלטה והסבירו מה הן ההשלכות הכלכליות של צעד זה. לדברי ניר שוחט, בעל מסעדת סושימוטו בשדרות: "אני חושב שלא מבינים מה פשר הגזרה של איסור טייק אווי. הניתוק ממשיך כי מישהו שם בחלונות הגבוהים לא מבין .זה אומר לא להכיר את הענף ואת הסקטור שמעסיק 200,000 אנשים, שמנסה לשרוד. החלטה כזו אומרת בואו נהרוג את העסקים הללו בעוד שאפידימולוגים מומחים אמרו שאין בזה היגיון. מדובר בסגר שלישי, כמה הם מצפים שיוכלו לשרוד? זו מכת מוות על המסעדות". הם חושבים שאפשר להסתדר עם משלוחים. איסור טייק אווי מוריד לי באזור ה 70 אחוז מהפדיון. יש לי קהל רחב שהם עובדים חיוניים שמגיעים מרחוק יותר וכל מה צריכים זה לבוא לקחת. אם הם היו מחלטים לבצע רק איסוף, ללא הזמנה במקום זה היה משהו אחר, אבל ההחלטה היא הכל שחור ואין טייק אווי".
"אפשר לדחוס אנשים במטוס ולהטיס אותם לדובאי, אבל לא חושבים על 200,000 מסעדות. מתקופת הקורונה יש לי סך הכל מתוך 54 עובדים, 12 אנשים בחל"ת. אם לוקחים לי את הטייק אז אני חותך בחצי את כמות העובדים. אני עדיין מנסה לשרוד ולהכניס כסף לקופה. כל הלוגוסטיקה של המשלוחים עולה הון תועפות ולכן אנחנו לא מסוגלים להרוויח מזה. גם עסק שיצליח לעבוד, הרווחיות שלו נשחקת עד דק ובסופו של דבר לא הוא לא יהיה זכאי לפיצוי בחלק מהמקרים ולכן אין שורת רווח. זו מכת מוות מיותרת. היתה הזדמנות לזכות באמון הציבור. אם הממשלה החליטה לפתוח את החינוך כל הכבוד. תנו לנו לתת שירות שהאפידימיולוגים אומרים שהוא לא פוגע. אי אפשר להתעלם מהנזק הכלכלי שנגרם לעסקים לידי ולמפעל חייהם. זה ממש מרגיש שלא מסתכלים על הסקטור שלנו, מה יכול למנוע את המגפה ומה פשוט מיותר וזה עצוב לי".

מקומות כמו רשתות הסטוק מלאות באנשים ובתי הקפה שלידי גוססים. אני מוחא כפיים על ההערכות ועל המשימתיות בגזרת החיסונים וגם אני אתחסן ברגע שזה יתאפשר, מצד שני זה עצוב לי שמתייחסים לעניין התברואתי בלבד ולא לכלכלי, מה שגורם לגזירות קשות ומיותרות".
גם דודו כהן מחומוס כהן באשדוד הלין על ההחלטה. "כשיוצרים הגבלות צריכים לתת הסבר הגיוני וחוקי מדוע יש הגבלה", אמר. "בסגר הראשון והשני לא הבנתי איך בן אדם יכול לקחת שקית מהירקן ולא יכול לאסוף שקית סגורה אטומה שהוזמנה מראש מהעסק שלי ואז המצאנו את השמ"ק, שליח למרחק קצרצר. אנחנו ממשיכים באותה מתכונת, כאשר אני שולח לבניין ליד או למרחק של עשרות מטרים. אם מישהו יצליח להסביר את ההיגיון , נקיים אותו. אנחנו לא בעד התחלואה והשקית שלנו לא יוצרת תחלואה".

טרם ההחלטה אמר תומר מור, מנכ״ל ״מסעדנים חזקים ביחד: "מסעדנים חזקים ביחד ממשיכה לנהל את הקרב למען התרת הטייק אווי. אנחנו פועלים במרץ מול כל הגורמים הרלוונטיים בממשלה וקוראים לראשי הערים להצטרף לאלו אשר כבר הודיעו שלא יאכפו את איסור המכירה בטייק אווי".
"איסור על טייק אווי פוגע בעיקר במסעדנים הקטנים שאינם ערוכים להפעלת משלוחים: דוכני הפלאפל, המזללות, מסעדות הפועלים, בתי הקפה השכונתיים, וכל מי שמוכר מעבר לדלפק. רבים מהם לא ישרדו את הסגר הנוכחי אם לא יוכלו להמשיך לעבוד. גם הצוות המקצועי בראשותו של הפרוייקטור פרופ׳ אש קבע כי אין סכנה במכירת טייק אווי ושיש להתירה.
המדינה בהחלטותיה דוחפת את המסעדנים לזרועות חברות השליחויות אשר חותכות מעל שלושים אחוז מההכנסה ומאה אחוז מהרווח . המדינה במו ידיה מביאה עסקים לפי תהום ודוחפת אותם להתרסק. לא נפסיק ולא נוותר עד שנקבל את מבוקשנו , לבטל את התקנה שאין בה כל היגיון בריאותי או כלכלי".