המשלוח היומי: בפעם הקודמת הבטחנו לכם שנתחיל לסקר יותר ויותר משלוחים מראשון לציון. אז היום אנחנו עם פיצה "SE TU" - פיצה נאפוליטנית עם בצק דק, קראסט עבה ומלא תוספות מפתיעות. הפיצה, בניצוחו של השף סטפנו גרלה, עשויה מבצק מחמצת ונאפת בטאבון אבן מיוחד בחום של 450 מעלות. בתפריט תמצאו פיצות קלאסיות (לכל אוהבי הפשטות) לצד ייחודיות (למי שמחפש יותר תחכום).
אנחנו בחרנו לוותר על הקלאסיקה ולנסות שתי פיצות שנשמעו לנו טוב במיוחד. האחת עם קרם פולנטה, מוצרלה טרייה, פטריות, שמן כמהין ופטרוזיליה. השנייה יוצאת דופן גם בשבילנו – פיצה בגרסה הודית עם רוטב קארי פיקנטי (כן, באמת), מוצרלה טרייה, בטטה, פטריות ובצל ירוק. אז מה חשבנו?
.jpg)
קודם כל, חומרי הגלם איכותיים ביותר וזה מורגש - מהגבינה, דרך הרוטב ועד לתוספות. השילובים בשתי הפיצות שטעמנו היו מדויקים ומאוזנים. הקרם פולנטה היה מצוין, לא סתם זו הפיצה הפופולרית בתפריט. גם בפיצה ההודית והפחות קונבנציונלית הטעמים היו טובים. אמרנו לעצמנו – או שזו תהיה הברקה חכמה או התרסקות מפוארת. חששנו שרוטב הקארי יהיה דומיננטי מידי, ותהינו איך הוא ישתלב עם הגבינה והתוספות. אבל הופתענו לטובה – זו אכן הברקה.
ועכשיו נעבור לבצק. מדובר בבצק הפיצה מהטובים שאכלנו. הוא קל ואוורירי, וכנראה שההתפחה הארוכה (לפחות 48 שעות) עושה את שלה. הקראסט של הפיצה ממכר – רק רוצים לאכול ממנו עוד ועוד. עם הפסטו ורוטב העגבניות שמגיעים בצד (הפסטו פשוט מצוין) זה די מתבקש.
מה בכל זאת חסר? הקראסט עבה, אבל הפיצה עצמה דקה מאוד, ממש בעובי של נייר. אמנם זה העניין בפיצה נפוליטנית, אבל כשעל הבצק הדקיק יש את כל התוספות המפנקות, זה קצת מסתבך. כשמרימים את הפיצה הן פשוט נופלות למטה כי אין משהו מספיק יציב שיחזיק אותן, ויש תחושה של בצק מעט רטוב מידי בגלל הרוטב. בפיצה עם קרם הפולנטה זה עוד סביר, אבל בזו עם רוטב הקארי, כנראה בגלל שהוא נוזלי יותר, זה כבר מבאס. צריך להרים את כל התוספות שוב על הפיצה כדי ליהנות מכל החוויה, וזה הופך להיות מסובך לאכילה. אם הבצק היה טיפה יותר עבה זה היה עושה את העבודה.
.jpg)
ואני אדגיש שוב: הבצק פשוט מהמם, חומרי הגלם וואו, הפיצה באמת טעימה – רק דרוש טיפה יותר עובי (לא רק בקראסט) וזה מושלם.
ל-"SE TU" יש גם פיצות קינוח – כנאפה, עוגת גבינה ופאדג' שוקולד. ניסינו את עוגת הגבינה עם שטרוייזל עוגיות ורוטב פירות יער (כל זה על בצק פיצה, כן?). קצת התקשינו להבין אם צריך לאכול את הקינוח הזה חם או קר. אז ניסינו את שתי האופציות. הגרסה הקרה בהחלט טעימה יותר, אבל בשתיהן מדובר בגימיק נחמד ולא יותר.
לסיכום, יש כאן פיצה באמת מעולה, כמעט מושלמת, עם חיסרון אחד בלבד. יש ל-"SE TU" תפריט פיצות עשיר, והמון מה להציע. אז למרות שעובי הבצק הפריע לנו, אם שואלים אותנו, היינו מזמינים שוב בלי למצמץ.
פיצה סה-טו, רוטשילד 63 ראשון לציון | https://setu-pizza.com/
לאן מגיעים? ראשון לציון, באר יעקב, נס ציונה, גן שורק, נטעים ובית חנן.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו