אסור לשחק עם האוכל? זה שקר של הורים

טרנד אומנות המזון הופך את המשחק באוכל למפתה במיוחד • וגם: תאומים, קונדיטורים, בני 14 - רוצו לעקוב • "מרימה פרופיל" - מדור אינסטגרם

גילת ארקין, year of the sandwich // צילום: מתוך האינסטגרם // גילת ארקין, year of the sandwich

אנחנו שונאים להשתמש בקלף הנוסטלגיה בכתבות, כלומר להגיד "זוכרים את התקופה הזאת שבה", אבל זוכרים את התקופה הזאת שבה כדי להכין מתכון טעים ולהרחיב אופקים בתחום האוכל היינו פותחים ספר מתכונים או צופים בתוכנית בישול בערוץ מסחרי? זה לא קורה כבר כמה וכמה שנים כי כמעט כל סצנת האוכל מתנהלת באינסטגרם.

מדור "מרימה פרופיל" - כתבה ראשונה בסדרה

זה לא דבר חדש או טרנד שפרץ לפתע לחיינו בחסות נגיף הקורונה, האינסטגרם שידרג והנגיש את כל עולם הקולינריה להמון אנשים שלא חלמו אפילו שיעסקו בזה וכיום, בין אם לצורך בישול ובין אם מתוך רצון לאסקפיזם, כולנו מכורים. הפודי'ז ואנשי המתכונים באינסטגרם יצרו נישה משלהם שהלכה והתעצמה במקביל לאותם שף-סלבים ואין לנו הוכחה מספרית לזה, אבל יש לנו תחושה שבשונה מרשתות חברתיות פופולאריות אחרות, באינסטגרם האוכל הוא הנושא השולט, זה שיש לו הכי הרבה תוכן ותמונות.

לאור הדברים הנ"ל החלטנו להעניק פלטפורמה ראויה יותר למתרחש באינסטגרם, עם דגש על גזרת הפודי'ז המקומיים והקולינריה הישראלית, שהלכה והתפתחה עוד יותר בתקופת הקורונה. לצורך כך גייסנו את אודליה ברבי, מומחית תוכן באינסטגרם עם התמחות מיוחדת בעולם הקולינריה, שתרחיב אופקים בכל הקשור לעולם המסקרן והכיפי הזה. במדור החדש תפגשו עסקים קטנים עם חשבון ששווה לעקוב אחריו לצד המלצות, הסברים ומודלים לחיקוי. תהנו!

ילדים זה שמחה

הפעם בחרתי להרים פרופיל שהוא בעצם שניים. הכירו נא את עפרי וניצן ישראלי, תאומים זהים בני 14 וקונדיטורים. כן כן, התאומים הנ"ל הם ילדי פלא בתחומם וחוץ מלעקוב אחרי פרופיל האינסטגרם המשותף והמסקרן שלהם, כדאי לעקוב גם אחרי הקריירה שלהם והכיוון שאליו היא תתפתח, כי יש לי תחושה שהם יהיו בליגה של הגדולים.

לפני ארבע שנים, כשהיו בני עשר, הכינו עפרי וניצן מאפינס שוקולד עם אימם. עד כאן זה נראה כמו פעילות אחר הצהריים טיפוסית של אמא משקיענית. עם זאת, אותו מאפיס היווה נקודת ציון חשובה לשנים הבאות כי בשלב הזה גילו השניים את האהבה לאפיה ומאז הם רק מבקשים לדעת עוד ועוד.

    
View this post on Instagram            

A post shared by Ofri And Nitzan (@twins_baking)

אימם קלטה את הלך הרוח ורשמה אותם לסדנאות אפיה לילדים בכפר ויתקין, מקום מגוריהם, ובגיל 12 הם כבר לקחו חלק בקורס של "פקאלה", שם כבר שיחקו בליגה של הגדולים ולמדו טכניקות ושיטות שלימים הם ימשיכו לנסות ולפתח. האחים ישראלי מתחזקים עמוד אינסטגרם עם קרוב ל- 6000 עוקבים שנבנה במקצועיות המתבטאת בראש ובראשונה בויזואליות, בהקפדה על צילום איכותי ומעניין שמצליח להעביר יופי, איכות ואפילו טעם דרך המסך.

משיחה שערכתי עמם מסתבר שהם אחראים גם לצילומים ולא מדובר בצלם ששכרו, מה שהופך את כל הדבר הזה ליפה ומשמעותי יותר כי ניתן לראות שבדיוק כמו בקינוחים עצמם, מדובר בצמד אוטודידקטים שחשוב להם מאוד להתמקצע בכל מה שמעניין ונכון להם.

    
View this post on Instagram            

A post shared by Ofri And Nitzan (@twins_baking)

מלבד הויזואליות, נפגוש שניים מאד מעורבים. הם מקיימים אינטרקציה רבת ערך עם קהילת העוקבים שלהם המתבטאת בשיתוף מתכונים, בקבלת החלטות איזה מתכון או קינוח להעלות וכמובן בתגובות משמעותיות להם וכלפיהם. אם לרגע חשבתם שתקבלו תגובה או תוכן "ילדותי" כביכול המנוסח בסלנג השמור לבני הנוער, תיווכחו כי אתם טועים. התאמה מושלמת בין מוצר לקהל היעד ובין תוכן לקהילה. לא נותר לנו מה לומר מלבד שאפו.

אם נכנסתם לעמוד ונותרתם עם חשק עצבני למתוק, תוכלו לממש אותו ע"י הזמנה מהשניים. כן כן, הם גם אנשי עסקים צעירים שמוכרים את מרכולתם בהזמנה מראש ובאיסוף עצמי מכפר ויתקין.

לשחק עם האוכל? זה יכול להיות כיף אם אתם טובים בזה

הפעם, בחלק שבו אני ממליצה על פרופיל מהתפוצות, אני רוצה להכיר לכם את לילה מוחמדי האוסטרלית. האישה המוכשרת הזו מפסלת במזון (יש לזה שם- FOOD ARTIST ) ואם לרגע חשבתם שלשים שני עיגולי מלפפון, זית וחיוך של עגבניה על חביתה זו אומנות, אז אתם חייבים ומחוייבים לסור אל העמוד של לילה, ומהר.

בעמוד תצפו מקרוב בפורטרטים מפירה ושעועית שחורה, את המכשפה משלגיה מפטריות יער ונודלס ועוד רבים וטובים אך בלתי אכילים, כי אומנות לא אוכלים. לילה מתחזקת פרופיל עם לא פחות מ- 259 אלף עוקבים ומעוטרת ב"וי כחול", חלומם של רבים.

היא מעלה המון סרטונים, אינני יודעת לומר אם היא עושה זאת כי מוכח שויזואליות של סרטון מקבלת הרבה יותר חשיפה מבחינת האלגוריתם או כי זוהי הדרך הנוחה ביותר להראות ולהוכיח את כשרונה שבא לידי ביטוי בעבודה פדנטית וסיזיפית (זה הולך לפח בסוף, כן?).


View this post on Instagram

A post shared by LALEH MOHMEDI | ARTIST (@jacobs_food_diaries)

מקבילתה הצברית, גילת אורקין, היא כשרון עולה בשמי הארץ, שאני עוקבת אחריה כבר שנים בציפיה ליצירה הבאה. אם השם לא אומר לכם כלום נגלה לכם את שמה האינסטגרמי - YEAR OF THE SANDWICH. זה כבר נשמע יותר מוכר אה?

הכל התחיל לפני חמש שנים, כשבתה המתוקה של גילת אמרה שהכריכים שהיא מכינה לה אפעס לא משהו והיא הטילה סוג של סנקציה על אכילתם. גילת, כיאה לאמא המשקיענית שהיא, חיפשה דרך לגרום ליורשת העצר לאכול והחלה מתקינה לה כריכים יצירתיים, מפסלת לה דמויות בפיתה ומעטרת לה את ארוחותיה.

    
View this post on Instagram            

A post shared by Gilat Orkin (@year_of_the_sandwich)

לאט לאט הבינה שהמדובר בקצת מעבר לרגיל והחלה משתעשעת לה בהכנת דמויות מוכרות מההיסטוריה, הפולטיקה והבידור מפיתות. עמוד האינסטגרם שפתחה לכבוד אותן דמויות, הזניק את גילת גם לעולם התקשורת ובשיתופי פעולה מסחריים עם חברות מזון.

בעמוד שלה, שהוא אחד העמודים היותר יצירתיים ומעוררי התפעלות שתפגשו בכל זירת האוכל המקומית באינסטגרם,  תפגשו דמויות כמו ג'ון לנון, דן שילון, מיסטר בין (ממצות!), שרק, טראמפ ועוד. מלבד עניין ואינטרקציה, גילת מתפרנסת מסדנאות והדרכות המלמדות כיצד לעשות זאת בעצמך לקבוצות המזמינות אותה, וכמובן שאם עולה לכם רעיון יצירתי מה עוד תוכל לעשות עם הכשרון, אתם מוזמנים לכתוב לה.

    
View this post on Instagram            

A post shared by Gilat Orkin (@year_of_the_sandwich)

האינטרקציה של גילת עם העוקבים שלה טובה מאד, היא מקפידה להשיב למגיבים ולעדכן פוסטים המפרטים מי ומה בתמונה הפעם. כאשת מקצוע, איני יכולה להתעלם מן העובדה שהתוכן באנגלית עלול לגרום לעוקבים פוטנציאליים רבים מארץ הקודש לנטוש או לא לטרוח לקרוא את הביו והפוסטים ובכך לא להבין עד הסוף את תכליתו (פרנסה!). עם זאת, גילת מכוונת גם להכרה בינלאומית ויש לה עוקבים מכל העולם, כך שאני יכולה להבין את בחירתה.


View this post on Instagram

A post shared by Gilat Orkin (@year_of_the_sandwich)

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר