קבינט הקורונה יתכנס ביום ראשון הקרוב בשעה 11:00 כדי לדון על הטלת הגבלות ושינויים בהנחיות. במסגרת הישיבה, השרים צפויים להכריע על סגירת כל המסחר, חנויות הרחוב, השווקים ועל השארתם בבית של תלמידי כיתות ה'-י"ב בערים כתומות ואדומות.
התכנסות הקבינט תתקיים על רקע העלייה בתחלואה ובשל העובדה שרף 2,500 הנדבקים ביממה כבר נחצה, כשביומיים האחרונים אפילו אובחנו יותר מ-2,800 מאומתים חדשים לנגיף. בכנסת מזהירים מכניסה ל"ריסון מהודק", כלומר מסגירה של מקומות עבודה מקבלי קהל ושל מסחר.
אם אכן יוכרז "ריסון מהודק", פעילות איי התיירות לא תיסגר וכך גם עסקים שמקבלים קהל "אחד על אחד", כמו מספרות. מערכת החינוך תפעל ביישובים ירוקים וצהובים. אם בתוך שלושה שבועות ההגבלות שיוטלו לא יפחיתו את התחלואה, תיכנס ישראל לסגר שלישי שהיקפו עדיין לא ידוע.
מוקדם יותר היום, משרד הבריאות עדכן כי מתוך 82,376 בדיקות לגילוי נגיף הקורונה שבוצעו אתמול, 2,804 מתוכן יצאו חיוביות - ושיעור הנדבקים מתוכן עומד על 3.5%. זהו היום השני ברציפות בו אובחנו למעלה מ-2,800 בני אדם כמאומתים לנגיף, לאחר ששלשום אובחנו 2,862 בני אדם כמאומתים לקורונה.
מאז חצות בוצעו 24,109 בדיקות, 950 מתוכן יצאו חיוביות, כך ששיעור המאומתים מתוכן עומד נכון לשעה 10:00 על 3.9%. כיום ישנם בישראל 21,829 חולי קורונה פעילים. מספר החולים המאושפזים עומד על 694 בני אדם, 138 מתוכם במצב קריטי, 166 מונשמים, 406 במצב קשה ו-171 במצב בינוני.
עד כה מתו בישראל 3,040 בני אדם מהנגיף. מספר אנשי הצוות הרפואי שנמצאים בבידוד עומד על 2,455 איש, 355 מהם הם רופאים ורופאות ו-727 הם אחים ואחיות.