חג שמח: המשחקים החדשים לחנוכה

 ילדים רבים מחכים לחג החנוכה כדי לקבל מתנות בזמן הדלקת הנרות המסורתית • השנה, יותר מתמיד, מפנקים את הילדים במשחקים חדשים

צילום: GettyImages // משחקים חדשים לחנוכה

בבתים רבים יש מנהג של חלוקת מתנות לילדים בחג החנוכה. חברות הצעצועים נערכות עם שלל משחקים חדשים כדי לאפשר להורים, לסבים ולסבתות להעניק מתנות בעת הדלקת החנוכיות בצל הקורונה. 

תקופות הסגר עיכבו השקות של מוצרים חדשים בקיץ ובחגי תשרי, כך שלקראת חגי סוף השנה בעולם מושקים משחקים וצעצועים חדשים. "השנה הקנייה תהיה יותר מגוונת. תקופת הקורונה תרמה רבות ליצירתיות, לא יצאו סרטי ילדים חדשים ולכן החידושים הם בעיקר במשחקים ובדמויות חדשות פרי דמיונן של חברות הצעצועים", אומר בני גרינאפל, מנכ"ל רשתות הצעצועים עידן 2000 וכפר השעשועים. 

אורי לנדאו, מנכ"ל אתר הצעצועים אמיגו, מציין כי "בסגר הראשון היה ביקוש למשחקי קופסה, פאזלים, ערכות יצירה, בריכות ומתקנים לגינה ולמרפסת. הסגר השני התחיל אחרי פתיחת שנת הלימודים, ולכן בהיעדר מסגרת לימודית היתה עלייה בביקוש למשחקי למידה והעשרה". 

לדבריו, המכירות בחנוכה בכל שנה מכפילות את עצמן ביחס לחודש קודם, ובשנה זו הגידול יהיה רב יותר לנוכח החשש מסגר שלישי. "חנוכה הוא חג הילדים, ובשונה מחגים אחרים, בחנוכה רואים מגמה שבה הילדים קונים באמצעות ההורים מתנות לעצמם בדמי החנוכה שהם מקבלים. גם הסבים והסבתות למדו לפעול בעולם האונליין, וגם שם צפויה עלייה במכירות למען הנכדים", מוסיף לנדאו.

מנכ"ל ישראטויס מאיר כהנא אומר כי חל שינוי בהעדפות הצרכנים בעקבות הקורונה. "רבים גילו את היופי שבמשחקי הקופסה ובפאזלים, ואת הישיבה המשפחתית יחד סביב משחק, דבר שהרבה משפחות לא עשו במינון מספיק או לא עשו בכלל לפני הקורונה. גם מבוגרים שהוצאו לחל"ת ולא מעט מבוגרים שנמצאים בקבוצת סיכון ונאלצו להישאר בבית, מצאו תעסוקה במשחקי חשיבה ובפאזלים עם לא מעט חלקים. צריכה זו צפויה לגדול לא רק בשל הצפי לסגר שלישי, אלא גם לנוכח העובדה שאנחנו נכנסים לתקופת החורף. משפחות צפויות לבלות עם הילדים יותר בבית, וירצו לצרוך משחקי קופסה ויצירה שיספקו מענה לשעות רבות יחד".

משחקים באונליין

אתרי האונליין הישראליים מדווחים על פריחת שוק הצעצועים בשנה האחרונה. לדברי כהנא, "הקורונה בהחלט קידמה את שוק האונליין. בגל הראשון שיעור המכירות באונליין קפץ באלפי אחוזים. לאחר מכן הפעילות התגברה עם פריצת הגל השני והסגר שבא בעקבותיו. המגמה תימשך גם כשהקורונה תיעלם כי אנשים התרגלו לנוחות שיש בקנייה אונליין".

לעומת זאת, דודי כליף, מנהל מכירות אלפיט טויס, חושב שלמרות העלייה ברכישות אונליין, עדיין אין תחליף לביקור בחנויות פיזיות. "כשנפתחו חנויות הרחוב לאחרונה וגם בחלק מהקניונים ראינו עלייה במכירות, מגמה שתימשך עד הסגר הבא. הורים אוהבים לתת לילדים להסתובב בחנות, לגעת ולהתרשם מהמוצר שעל המדף ולחזור הביתה עם המוצר עצמו. אין לזה תחליף, החנויות לא ייעלמו". 

לשאלה איך מתחרים מול אתרים מחו"ל עונה כליף: "לצערנו, מי שמזמין מאתרים בחו"ל אינו מחויב במסים ואין תחרות הוגנת לאתרי אונליין ישראליים. יבואני הצעצועים מצמצמים רווחים כדי לשרוד ולהילחם על כיסו של הצרכן, וזה קשה. עם זאת, אנחנו עדיין מציעים מוצרים איכותיים במחירי מינימום, וגם יוצאים בלא מעט מבצעים אטרקטיביים". 

כהנא מוסיף לדברים ואומר: "יש לנו מפעל בארץ שמייצר את כל המשחקים ומעסיק עובדים ישראלים. נוסף על כך שאנחנו מייצרים פה, אנחנו מספקים את המשחקים לחנויות ויש לנו גם אתר מכירתי. לרכישה של מוצר באתרים ישראליים יש יתרונות של שירות לקוחות הנותן מענה מהיר ובשפה העברית ואחריות למוצרים המשווקים. כמו כן, זמן השילוח והגעת המוצרים ללקוחות הרבה יותר מהיר לעומת הזמנה מאתרים בחו"ל. ובעיקר - השפה של המשחקים היא בעברית, וזה משמעותי". 

חדש על המדף

במסגרת חגיגות 35 שנים ל"סופר מריו", חברת נינטנדו מחזירה לחיים את המיני־קונסולה GAME&WATCH, במהדורה מוגבלת הכוללת ארבעה משחקים. מחיר: 259 שקלים.

חברת קודקוד השיקה את "רומיקוב וינטג'". המשחק המקורי ארוז בקלמר עץ ממש כמו פעם, עם אריחים דמויי שיש ותושבות מעץ. מחיר: 199 שקלים. 

משחק ה־"Air PICTIONARY" המוכר ברחבי העולם מקבל שדרוג עדכני. השחקן מצייר באמצעות עט ייחודי איור באוויר, וכל חברי הקבוצה צריכים לנחש את מושא הציור. מחיר: 129 שקלים.

משחקי יצירה השיקו את "אמנות בתלת־ממד", עם לוח ציור מואר בלד, שעליו אפשר לצייר תמונות של חדי־קרן ודינוזאורים. מביטים בציור מבעד למשקפי תלת־ממד, והציורים שלכם מתעוררים לחיים. מחיר: 59 שקלים. 

באתר ישראטויס יש מגוון ערכות יצירה מגבס ומשחקי קלפים ברוח חג החנוכה, וגם ערכת רב־משחק הכוללת בתוכה 16 לוחות משחק קלאסיים, ובהם דמקה, שש־בש ותשע בריבוע. מחיר: 69 שקלים. 

אלפיט טויס הביאו לארץ את משחק הקופסה הייחודי לכל המשפחה בשם "שיגור לחלל". המשחק משלב רחפן מעופף, שסחף לאחרונה המוני ילדים והורים בעולם. מחיר: כ־120 שקלים. 

דיאמנט צעצועים השיקו את מארז "אנימל UNBOXING". אחרי שפותחים את ארגז ההפתעה, המכונית המעוצבת נגלית. מחיר: 349.90 שקלים.

חברת שחק נא מציעה "מבוך דומינו". מרכיבים את חלקי הדומינו בהתאם לכרטיסיות, כך שהחלקים ייפלו במדורג כמו בדומינו הקלאסי. מחיר: 149.90 שקלים. 

חברת עדלי יונייטד השיקה משחק לקונסולה "Just Dance 2021". מדובר בגרסה חדשה למשחק הריקוד המוכר, עם שירים חדשים מהפלייליסט של השנה האחרונה. מחיר: 279 שקלים. 

"HIZstory" הוא משחק קופסה שמעורר שיח פתוח של הורים וילדים דרך כרטיסיות עם מוסר השכל. מחיר: 135 שקלים, להשיג באתר צומת ספרים ובאתר hizstory.net.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר