גורם בימינה: "אם בנט וסמוטריץ' ילכו יחד - המפלגה לא תחבור לליברמן או ללפיד"

גורמים בימינה טוענים כי השניים לא ילכו לכיוונים שונים בגלל ריבים על מקום ברשימה • סמוטריץ' על ליברמן: "הוא אחד האנשים המסוכנים בפוליטיקה"

בנט וסמוטריץ' - ירוצו ברשימה אחת? // צילום: אורן בן חקון // בנט וסמוטריץ' - ירוצו ברשימה אחת?

אחד הנושאים שאנשי "ימינה" מנסים להדוף בימים אלה בשלל הראיונות, הוא שאלת היום שאחרי הבחירות - האם נפתלי בנט יקים ממשלה ביחד עם נתניהו או יהווה לו תחליף בעזרת הליכה יד ביד עם לפיד, ליברמן ועוד.

התשובה הרשמית של אנשי המפלגה היא שכעת אין בחירות וכי כל המפלגות הציוניות באות בחשבון, אך במפלגה יש מי שטוען כי אין שום סיכוי להליכה משותפת עם ליברמן ולפיד. מה שמשאיר אפשרות כמעט יחידה של הליכה ביחד עם הליכוד.

גורמים במפלגה אומרים כי למרות המסרים הרשמיים, ההכרעה בעניין כבר ידועה. "אם ביום הגשת הרשימות בנט וסמוטריץ' ילכו ביחד, זה יהיה מתוך הסכמה שלא תקום ממשלה עם ליברמן ולפיד".

ירוצו באותה רשימה? // צילום: אורן בן חקון
ירוצו באותה רשימה? // צילום: אורן בן חקון

גורם בכיר במפלגה אומר: "בנט וסמוטריץ' לא ייפרדו בגלל ריבים על מקום ברשימה, הדבר היחיד שיכול להפריד ביניהם זה הבנה של סמוטריץ' שבנט מתכוון להקים ממשלה עם ליברמן או לפיד. לזה אין שום סיכוי שהוא יסכים. אם ביום הגשת הרשימות השניים לא ייפרדו ותוגש רשימה אחת, נוכל להבין שיש סיכום ביניהם שאפשרות של הקמת ממשלה עם ליברמן ולפיד ירדה מהשולחן".

מה שעורר את הנושא היה ראיון של סמוטריץ' במוצאי השבת בערוץ 13, שבו נשאל אם ליברמן יכול להיות שותף שלהם, והשיב בחדות "בשום פנים ואופן לא".

בנט יחבור ללפיד? // צילום: צחי מרים
בנט יחבור ללפיד? // צילום: צחי מרים

סמוטריץ' הוסיף: "ליברמן הוא אחד האנשים המסוכנים בפוליטיקה הישראלית". הדברים של סמוטריץ' סוטים מהקו שאותו מובילים בתנועה, שמבקש לעמעם את השאלה על מי ימליצו אחרי הבחירות.

במפלגה עונים בדרך כלל כי כל מפלגה שרואה את עצמה כמפלגה ציונית ורוצה לטפל במשבר הקורונה יכולה להיות שותפה שלהם - מתוך כוונה להגיע לליבם של מצביעים פוטנציאליים שלא רוצים לראות את נתניהו שוב בשלטון. אתמול התראיין אביגדור ליברמן לרדיו דרום, ואמר כי הוא לא פוסל ישיבה משותפת עם בנט.

סמוטריץ' טוען: "ליברמן הוא אחד האנשים המסוכנים בפוליטיקה הישראלית" // צילום: גדעון מרקוביץ'
סמוטריץ' טוען: "ליברמן הוא אחד האנשים המסוכנים בפוליטיקה הישראלית" // צילום: גדעון מרקוביץ'

ביום ראשון אמר יו"ר הקואליציה מיקי ‎זוהר לגל"צ כי הוא "מוטרד מההתחזקות של בנט ושקד" וכי "זה מהווה סיכון אמיתי שלא תוקם ממשלת ימין". ב"ימינה" השיבו בתגובה: "בזמן שיש מיליון ישראלים שיושבים מובטלים, בחרדת פרנסה קיומית, ללא אופק, ויותר מ־2,700 נפטרי קורונה, ראוי שהממשלה והקואליציה ידאגו לאזרחים ולא יעסקו כל הזמן בפוליטיקה, כפי שמיקי זוהר עושה ללא הרף. נפתלי בנט ימשיך לדאוג לשיקום פרנסת אזרחי ישראל ולאיחוי הקרעים בעם".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר