שנה שנרצה לשכוח: יוטיוב לא תפרסם סרטון סיכום השנה

על רקע המשבר העולמי, ענקית הווידאו החליטה שלא לפרסם את קליפ ה-Rewind השנתי שלה • "לא מרגיש נכון להתנהג כאילו 2020 לא הייתה שונה", כתבו בחברה

צילום: ינון בן שושן

כמו רובנו, גם בענקית הווידאו רוצים שלא נזכור את שנת 2020. בהודעה שפרסמה הודיעה החברה כי השנה – לראשונה מאז 2010 – לא תפרסם את רשימת "Rewind", הדירוג השנתי של הסרטונים והקליפים הוויראלים ביותר בארץ ובעולם בשנה החולפת.

"משנת 2010, סיכמנו את השנה עם ה-Rewind. שנת 2020 הייתה שונה, וזה לא מרגיש נכון להתנהג כאילו זה לא כך", כתבו בחברה בהודעה, והוסיפו: "אנחנו לוקחים הפסקה השנה". על אף ההחלטה, יוטיוב היא אחת מהמרוויחות הגדולות מבהלת הקורונה והריחוק החברתי – כאשר דיווחה בחודש אפריל האחרון על זינוק של 75% בצפייה בתוכן חדשותי בהשוואה לאותה תקופה בשנה שעברה.

רוצים לקבל עדכוני טכנולוגיה ומדע לפני כולם? הצטרפו לעמוד האינסטגרם

כפי שהכל לא ברור כרגע, גם ביוטיוב לא אמרו האם יחזרו ליצור את הדירוג השנתי בשנה הבאה. כזכור, לפני שנתיים החברה שברה שיא שלילי כאשר סרטון סיכום השנה שפרסמה זכה בתואר "הסרטון הכי לא-אהוב" אי פעם בשירות, עם יותר מ-10 מיליון סימוני Dislike.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר