"לא ליפול בפח של הישות הציונית": איראן מכחישה את הדיווח על חיסול בכיר אל-קאעידה

דובר משרד החוץ של הרפובליקה האיסלאמית, סעיד ח'טיב זאדה, הכחיש בתוקף את הפרסום ב"ניו יורק טיימס" על חיסול מספר 2 בארגון, עבדאללה אחמד עבדאללה • הדובר טען שאף אחד מחברי אל-קאעידה לא נמצא באיראן, והאשים את ישראל וארה"ב ב"הדלפת שקרים"

שר החוץ האיראני זריף // צילום: איי. אף. פי // שר החוץ האיראני זריף

איראן הכחישה הבוקר (שבת) את הדיווח ב"ניו יורק טיימס" לפיו אחד ממפקדי אל-קאעידה, עבדאללה אחמד עבדאללה, חוסל בטהרן על ידי סוכני המוסד. 

בדברים שצוטטו באתר אל-עאלם האיראני, דובר משרד החוץ של הרפובליקה האיסלאמית, סעיד ח'טיב זאדה, הכחיש בתוקף את הפרסום. 

כשהשיב על שאלות עיתונאים בנוגע לדיווח שהתבסס על מקורות מודיעיניים, טען הדובר שאף אחד מחברי אל-קאעידה לא נמצא באיראן. הדובר האיראני המליץ לכלי תקשורת אמריקניים "לא ליפול בפח של תרחישים מהוליווד ושל היישות הציונית". 

דובר משרד החוץ של הרפובליקה האיסלאמית, סעיד ח'טיב זאדה
דובר משרד החוץ של הרפובליקה האיסלאמית, סעיד ח'טיב זאדה

ח'טיב טען גם שהמדיניות של וושינגטון ובעלות בריתה במזרח התיכון היא זו שאחראית להולדת ארגון הטרור אל-קאעידה. הוא האשים את ארצות הברית וישראל בניסיון לקשור בין ארגוני טרור כמו אל-קאעידה לבין איראן דרך "הדלפת שקרים לכלי התקשורת". 

"אין ספק כי ההאשמות האלה באות בהקשר של מלחמה כלכלית, מודיעינית ופסיכולוגית כוללת נגד העם האיראני", אמר.

עבדאללה אחמד עבדאללה ברשימת המבוקשים של ארה"ב, פורסמה העיתון פקיסטני ב-2005
עבדאללה אחמד עבדאללה ברשימת המבוקשים של ארה"ב, פורסמה העיתון פקיסטני ב-2005

עבדאללה אחמד עבדאללה, שהיו ידוע גם בכינוי אבו מוחמד אל-מסרי נחשב למספר שתיים באל קאעידה. על פי הדיווח ב"ניו יורק טיימס", סוכנים ישראליים רכובים על אופנוע, ירו בו למוות בטהרן. הבכיר נהרג יחד עם בתו, שהיא גם אלמנתו של חמזה בן לאדן, בנו של ראש אל-קאעידה לשעבר אוסאמה בן לאדן.

לפי הפרסום, בשעה 21:00 ב-7 באוגוסט, אל מסרי שהה ברכבו עם בתו ליד ביתם, בעוד שני אופנוענים חמושים עקבו אחריהם וירו חמש יריות מאקדח עם משתיק קול.

עבדאללה, ראש מדור מבצעים בארגון, היה מעורב בפיגועים נגד שגרירויות ארה"ב באפריקה ב-1998 וכן אחראי לפיגוע בקניה ב-2002.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר