חייל צה"ל מסייע בבדיקת קורונה // צילום: דובר צה"ל // חייל צה"ל מסייע בבדיקת קורונה

צה"ל יקים מחלקות קורונה ברמב"ם

שתי המחלקות יטפלו בחולים במצב בינוני • כאלף חוקרים יצטרפו למערך החקירות של צה"ל עד אמצע נובמבר

צה"ל ומשרד הבריאות יקימו במהלך החודש הקרוב שתי מחלקות קורונה בקומה התת-קרקעית בבית החולים רמב"ם בחיפה לטיפול בחולים בנגיף הנמצאים במצב בינוני, כך פרסם היום (חמישי) דובר צה"ל הדי זילברמן.

לדברי זילברמן, סגן הרמטכ"ל אייל זמיר ומנכ"ל משרד הבריאות חזי לוי מובילים את התוכנית, שאושרה היום על ידי שר הביטחון בני גנץ והרמטכ"ל אביב כוכבי. "זו תהיה הפעם הראשונה שצה"ל יטפל באזרחים בשטח ישראל בציוד של חיל הרפואה. נשתמש בחיילים סדירים או בקבע מתוך יחידות צה"ל ונוותר על חלק מרפואת השגרה של צה"ל", אמר בתדרוך לעיתונאים. הוא הוסיף גם כי חובשים, פרמדיקים ואחיות המשרתים בשירות סדיר שעתידים להשתחרר יתבקשו לחתום על הארכת שירותם בתקן מיוחד.

"ההחמרה בתחלואה במרחב האזרחי והצבאי מדאיגה אותנו מאוד, ולכן הגדרנו את הנושא הזה כמשימה המובילה שלנו בתקופה הקרובה. נוביל את הנושא על ידי הצבא כולו כשפיקוד העורף יעמוד במרכז התוכנית, לצד גופים רבים נוספים", אמר זילברמן, שהוסיף כי מערך החקירות של מפקדת אלון, שהוקמה לקטיעת שרשרת ההדבקה, צפויה לגדול לכ-2,800 חוקרים אפידמיולוגים עד אמצע חודש נובמבר, לעומת 1,700 חוקרים שיש כיום. "המפקדה עובדת בקצב גבוה, היקפי הדגימות, הבדיקות והמעבדות נמצאים במגמת עלייה לקראת נובמבר".

חיילי פיקוד העורף מסייעים בהסברה // צילום: דובר צה"ל
חיילי פיקוד העורף מסייעים בהסברה // צילום: דובר צה"ל

לפי הנתונים שדובר צה"ל פרסם, 1,016 חיילים ועובדי צה"ל אובחנו כחולים בנגיף, כולם במצב קל, וכ-13,500 חיילים נוספים נמצאים בבידוד. בשל המצב, הרמטכ"ל הכריז ביום ראשון על עוצר יציאות לחודש עבור יחידות לוחמות. "העוצר גוזר עלינו מצב לוגיסטי חדש שבו כל הכוחות נמצאים בגזרה, בעיקר בסופי שבוע – ואנו מתאימים את שירותי הכביסה והמזון בהתאם", אמר דובר צה"ל.

עוד אמר זילברמן כי תרגיל המילואים המטכ"לי שתוכנן להתקיים בסוף החודש יתקיים במתכונת מצומצמת. "הרמטכ"ל הסכים להפוך את התרגיל לרזה יותר, וצמצם את מספר המשתתפים בו ב-5,000 אנשי מילואים. בנוסף, ביטלנו את כל תעסוקת המילואים בחודש אוקטובר כדי לצמצם מגע עם המרחב האזרחי", אמר.

בסוף התדרוך, פרסם דובר צה"ל נתונים לגבי הסיוע של צה"ל במאבק בנגיף הקורונה, לפיו כ-4,500 חיילי סדיר ומילואים מתגברים במשימות סיוע לאזרחים, מתגבור ביחידות צוות בבתי חולים ועזרה במלוניות בידוד והחלמה ברחבי הארץ ועד סיוע למעבדות אזרחיות ושירות במרכז המידע והידע הלאומי של אגף המודיעין.

לפי הנתונים, כ-3,500 חיילים מתגברים בפיקוד העורף, כ-1,450 חיילים בסדיר ובמילואים מסייעים לפיקוד העורף ברשויות "אדומות", כאלף חיילים מסייעים למשטרה בפיקוח על הנחיות הקורונה וכ-3,000 מילואימניקים מתגברים ביחידות השונות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...