נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הסביר אתמול מדוע הוא ממהר למנות מחליפה לשופטת ביהמ"ש העליון המנוחה רות' ביידר-גינסבורג.
צילום: רויטרס
בהתייחסו לנושא, טראמפ אמר כי יש צורך בתשעה שופטים בבית המשפט העליון כיון שהוא מעריך כי הבחירות הנשיאותיות הקרובות יגיעו לדיון בערכאה זאת. מותה של ביידר-גינסבורג הוריד את מספר השופטים לשמונה. הנשיא העריך כי תהליך האישור יתנהל בזריזות.
בד בבד, ארונה של שופטת העליון המנוחה רות ביידר-גינסבורג הוצב אתמול למרגלות בית המשפט העליון בוושינגטון.
בעוד המונים חולקים כבוד אחרון לשופטת היהודייה ופורצת הדרך, בבית הלבן העלו הילוך במציאת מחליפתה, כאשר הנשיא טראמפ נפגש שלשום בפעם השנייה עם איימי קוני בארט, מי שנחשבת המועמדת הפייבוריטית לתפקיד.
נשיא בית המשפט העליון, ג'ון רוברטס השמרני, ספד שלשום לעמיתתו הליברלית, בטקס קצר שערכו שופטי העליון, וכינה אותה "רוק סטאר". "בין המילים לתאר את רות: קשוחה, אמיצה, לוחמת, מנצחת", אמר רוברטס, עם דמעות בעיניו. "אבל גם: מתחשבת, זהירה, רחומה, ישרה". הנשיא טראמפ צפוי לבוא לרחבה היום. טראמפ, שצפוי להכריז כבר ביום שבת על המועמדת שלו לרשת את גינסבורג, נפגש שלשום זו הפעם השנייה בבית הלבן עם איימי קוני בארט, שופטת שמכהנת כיום בשיקגו, אהודה על שמרנים, ונחשבת כפייבוריטית למינוי. מקורות בממשל סיפרו ל-CNN כי בארט הרשימה את טראמפ במפגש הראשון ביניהם ביום שני, וטיפסה לראש רשימת המועמדות.

ביום שישי, בזמן שהוא במיאמי, צפוי הנשיא להיפגש עם ברברה לגואה, שופטת ממוצא קובני בפלורידה שנחשבת לעוד אחת מהמועמדות המובילות, ורבים סבורים כי בחירה בה תועיל לטראמפ גם בבחירות. אלא שנכון לעכשיו, נראה כי סיכוייה של לגואה לזכות בתפקיד נמוכים מאלו של בארט.
פלורידה, אחת המדינות החשובות ביותר בבחירות שיתקיימו בתחילת נובמבר, ואם לשפוט לפי סקר אחרון של ה"וושינגטון פוסט" ו-ABC שפורסם אמש - זהות המנצח שם רחוקה מלהיות ברורה.
לפי הסקר, טראמפ מוביל בקרב מצביעים שסביר שיצביעו 51 מול 47, אבל יריבו, סגן הנשיא לשעבר ג'ו ביידן, מוביל בקרב כלל המצביעים הרשומים 48 מול 47. גם באריזונה מתקיים מרוץ צמוד: 49 מול 48 לטראמפ בקרב אלה שסביר שיצביעו, ו-49 מול 47 לביידן בקרב כלל המצביעים הרשומים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו