חלה עגולה היא צו השעה. כמה יפות והדורות היו חלות ערב החג. מקושטות פרחים, זרי עשבים ומזוגגות דבש. והנה הגיעו הימים שבים קודש לחול ואנו שוב ספונים בבתים, מי יותר מי פחות.
בצר לנו, פחמימות לנו! ואין כמו פוקצ׳ה כדי לענג ימי שגרה בלתי שגרתית. ברוח החלות של ערב החג, הנה פוקצ׳ות של חגי תשרי. מעוטרות פרי עונתי ומנחמות ימי סגר וריחוק.
צילום: משה בן שמחון
פוקצ׳ת חגי תשרי
רשימת חומרים ל-10 מנות:
1 ק"ג קמח לבן
1/4 כוס סוכר
2 כפות גדושות שמרים יבשים
2 ו-1/2 כוסות מים פושרים
1 כף מלח
3/4 כוס שמן זית
6 יח׳ תאנים
חופן גרגירי רימון
1 תפוח גרנד סמית
חופן ארוגולה
חופן עליי בזיליקום
2 גבעולי רוזמרין
גבינות טעימות, אם רוצים
שמן זית
מלח ים אטלנטי
אופן ההכנה:
1. במיקסר עם וו לישה לשים במהירות נמוכה את הקמח, הסוכר והשמרים. מוסיפים מים ולשים במשך כ-5 דקות. מוסיפים את השמן זית והמלח. ממשיכים ולשים במשך 5 דקות נוספות. מעבירים לקערה משומנת היטב, מכסים במגבת ומתפיחים במשך כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
2. מגלגלים ל-10 כדורים, מרטיבים בעדינות את פני הבצק כדי שלא יתייבש ומתפיחים במשך כ-20 דקות.
3. בינתיים, למי שאין אבן שמוט או משטח פאסט אנד קראסט: מלהיטים תבנית אפייה הפוכה בתנור חם מאוד, 250 מעלות.
4. רגע קל לפני שמוציאים את התבנית מהתנור, טובלים בזריזות את כדורי הבצק במעט מים קרים מאוד ומותחים בעדינות לפוקצ׳ה ארוכה.
5. מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה.
6. מסדרים מעל את התוספות שרוצם, יוצקים שמן זית, מפזרים מלח
7. מוציאים את התבנית הלוהטת, מעבירים בעדינות את נייר האפייה עם הפוקצ'ות מהתבנית הקרה לתבנית החמה ומיד לתנור. (מכיוון שהתבניות הפוכות קל מאוד להעביר מאחת לשנייה מפני ששטח הפנים של התבנית ישר לגמרי). אם יש משטח אפייה יעודי לפוקצ׳ות ופיצות, מכניסיפ את הנייר עם הפוקצ׳ות ישירות על המשטח
8. אופים בתנור החם במשך כ-7 דקות. מוצאים ומושחים בשמן זית, מקשטים בעלים וזוללים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו