עתירתו של עמירם בן אוליאל, שהורשע ברצח בני משפחת דוואבשה בכפר הפלשתיני דומא בשנת 2005, נדחתה היום (שני) על ידי בית המשפט המחוזי בלוד. עוד נקבע כי הרשעתו תישאר על כנה.
בן אוליאל טען בעתירתו כי הדברים שהילד אחמד דוואבשה, שהיה כבן ארבע בזמן האירוע, אמר בראיונות לתקשורת, סותרים את הודאתו ואת הקביעות בהכרעת הדין, ולכן יש לזכותו. אולם בית המשפט קבע שלא ניתן לבסס על הראיונות ממצאים עובדתיים שיסתרו את הכרעת הדין.
בחודש מאי השנה הורשע בן אוליאל ברצח שלושה מבני משפחת דוואבשה. בית המשפט קבע כי הוא השליך בקבוק תבערה בוער אל בית המשפחה. לאחר הכרעת הדין, הציג עורך דינו שח בן אוליאל ראייה חדשה - הראיונות של אחמד לתקשורת. לטענת ההגנה, בראיונות הוצגה תמונה שונה של התרחשות הפיגוע לעומת תיאור הפיגוע בהכרעת הדין.
השופטים קבעו בהחלטתם כי "טענת ההגנה שאחמד מתאר יציאת מפגעים מהבית אינה מתיישבת עם הסתתרותו מאחורי ספה. לא ניתן לקבוע על סמך דבריו כי מדובר בשלושה אנשים או יותר שנכנסו לבית. מדובר בריאיון ולא בחקירה, ולא נשאל למה התכוון כשאמר 'נכנסו'. ברור כי אם נחקר היה נשאל על כך. אין בדברים לעורר ספק סביר בהשלכת הבקבוק על ידי הנאשם".
עוד נכתב בקביעת השופטים כי לאחר שבדקו את גרסתו של דוואבשה, "לא ניתן לקבוע ממצאים עובדתיים על סמך גרסתו. ניכר כי הוא מאמין בדבריו, אך אין לקבוע כי דבריו מהימנים. קיים חשש ממשי לזיהום הגרסה מהאירוע עד לראיונות. אין מדובר בגרסה עקבית והיא אינה מתיישבת עם עדויות פורנזיות".
אוריין, אשתו של בן אוליאל, הגיבה להחלטה באומרה כי "בית המשפט החליט להרשיע את בעלי בכל מחיר, הוא שוב עוצם עיניים מעוד ראיה של ילד שחווה טראומה וזוכר את הלילה וסיפר מעצמו, וכל מה שהוא זוכר סותר את ההודאות השקריות שהוצאו מבעלי. בעלי הורשע בשנית במשהו שהוא לא עשה. הלב שלנו נשבר, האמון שלנו במערכת ירד לגמרי. בעלי יושב בכלא כבר שנים ואני יודעת שהוא לא עשה את זה. הם מתעלמים מהעדויות שלו שהעיד על מה שקרה, הם מתעלמים מכל העדויות ומכל הסתירות. בעלי משלם את המחיר של הפשע שהם לא מוכנים להודות באמת, בשביל שהאשמים בעוול שנעשה לבעלי לא ישלמו את הדין. בעלי יושב על לא עוול בכפו".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו