פייסבוק הודיעה היום (חמישי) כי תאסור פרסום מודעות פוליטיות בשבוע שלפני הבחירות לנשיאות ארה"ב שייערכו ב-3 בנובמבר. מטרת המהלך - עצירת קמפייני הבחירות שמציפים את הרשת החברתית במטרה למנוע דיסאינפורמציה וניסיונות התערבות.
הצעד מגיע על רקע הביקורת החריפה שנמתחה נגד צוקרברג בעניין פרסומיו של הנשיא האמריקני דונלד טראמפ ברשתות החברתיות, וההחלטה שלא לתמוך בפעולות שנקטו בטוויטר לגבי ציוצים של הנשיא טראמפ, שם החליטו לסמן את הציוצים כמידע שגוי.
בנוסף לאיסור קמפייני הבחירות, פייסבוק הודיעה כי היא תתייג כל פוסט של מועמד המנסה לטעון לניצחון בבחירות לפני שהתוצאות הסופיות פורסמו, עם קישור לתוצאות הרשמיות של רויטרס. צעד נוסף יהיה הגבלת מספר החברים שאליהם ניתן להעביר מאמרים וקישורים דרך מסנג'ר, שירות המסרים של פייסבוק, בדומה למגבלה הקיימת בווטסאפ.
עד כה, מנכ"ל פייסבוק מארק צוקרברג, נחרץ בדעתו להתיר מודעות פוליטיות ברשתות החברתיות, גם אם פוליטקאים משתמשים בפרסום כדי לשקר או להפיץ מידע מוטעה.

בטור שכתב צוקרברג ב-USA Today בחודש יוני כתב צוקרברג כי "אלו מכם שכבר החליטו למי הם מצביעים ורק רוצים שהבחירות כבר יסתיימו, אנחנו שומעים אתכם - לכן אנחנו מציגים את האפשרות לכבות את הצגת המודעות הפוליטיותו, אך עדיין נזכיר לכם ללכת להצביע".
בתוך כך, בחברה אמרו כי יסמנו פוסטים המנסים להרתיע אנשים מללכת להצביע בבחירות, כמו למשל בטענה כי קיימת התפרצות קורונה בקלפי. "בהתחשב בנסיבות הייחודיות של הבחירות הללו, חשוב במיוחד שאנשים יקבלו מידע מדויק על הדרכים הרבות להצביע בבטחה", כתב צוקרברג בחשבון הפייסבוק שלו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו