ריבלין: "בחירות יפגעו במדינה באופן בלתי נסלח"

נשיא המדינה התייחס לאפשרות של יציאה למערכת בחירות עקב המשבר סביב סוגיית התקציב • "לא ייתכן שנעסוק באפשרות הזו בעוד שאנו סופרים את מתינו"

צילום: אורן בן חקון // "מכה קשה". ריבלין מתייחס לאפשרות של יציאה לבחירות

נשיא המדינה ראובן ריבלין התייחס היום (שלישי) לאפשרות קיומן של בחירות נוספות, בתום פגישה עם שר התקשורת יועז הנדל בה הכריזו השניים על כינון אמנה לשמירה על חופש העיתונות וביטחון עיתונאים.

"לא ייתכן שנמשיך ונעסוק באפשרות הזו, כאילו היתה תרחיש הגיוני, בעוד שאנו סופרים את מתינו", אמר הנשיא בהתייחסו לאפשרות יציאה לבחירות.

הנשיא פנה לראשי המפלגות ואמר: "אם לשם תקחו אותנו, אתם, הדרג הנבחר, מכל מפלגה שהיא, אם תובילו אותנו אל נקודת השפל המבהילה הזו, תכו את המדינה במכה קשה, מכאיבה ובלתי נסלחת. השמרו לכם מפניה, השמרו היטב".

הנשיא ריבלין עם שר התקשורת הנדל \ צילום: מארק ניימן לע"מ
הנשיא ריבלין עם שר התקשורת הנדל \ צילום: מארק ניימן לע"מ

בנוסף קרא ריבלין לשמירה על חופש הביטוי והעיתונות וביטחון העיתונאים: "בתוך הדיון הציבורי הנוקב, שאכן ראוי שיתנהל בחברה דמוקרטית, אנחנו נחשפים גם לשיח מכפיש, אלים, לאווירה רעילה ומרעילה, שאף הגיעה לכדי מקרים חמורים, חמורים ביותר, של תקיפת עיתונאים".

עוד הוסיף הנשיא: "אין כאן עניין של ימין או שמאל, של מחנה כזה או אחר. השתקה, השחרה, התנכלות ולחילופין ניצול לרעה של הכח התקשורתי, ליצירת אווירה שאינה מאפשרת שיח, ולהשמעה של דעות חד צדדיות וחסרות גיוון, הם מעשים חמורים".

עוד בחדשות פוליטי:

בכיר בליכוד: תמיכת כחול לבן ב"חוק לפיד" תוביל לבחירות

"החוק להדחת נתניהו" יקודם בכנסת?

נתניהו על גנץ כרה"מ: "זה תלוי בו"

"חופש הביטוי והעיתונות, החופש לדווח על הנעשה בשטח, לפרשן ולבקר, הם אמת מידה מרכזית לבחינתה של דמוקרטיה. אם חשובה לנו המדינה היהודית והדמוקרטית שלנו, של כולנו, עלינו להבטיח את ביטחונם ואת חירותם של העיתונאים, המבקרים, הפובליציסטים, האזרחים והאזרחיות, להביע את דעתם. אוי לנו אם אלה יהיו מאויימים על ידי השלטון מזה, או על ידי יחידים מזה", אמר הנשיא.

שר התקשורת יועז הנדל התייחס גם הוא לאפשרות קיומן של בחירות נוספות ואמר: "אחדות היא אידיאל, לא הכרח. מדינת ישראל לא צריכה עכשיו בחירות. היא במשבר שכמוהו לא היה מאז מלחמת יום הכיפורים. עכשיו הזמן לעשות הכל כדי למנוע בחירות, ולא ליפול לבורות שיזרזו בחירות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר