בעקבות האסון: ישראל הציעה סיוע ללבנון

בשעות האחרונות מתקיימות שיחות להעברת סיוע בתיווך מדינה שלישית • שתכלול אמצעים לגילוי נעדרים, ציוד רפואי וקבלת פצועים • ההצעה לא נדחתה

צילום: איי.פי // ישראל הציעה סיוע

הסיוע ללבנון: ל"ישראל היום" נודע כי בשעות האחרונות מתנהלים מגעים להעברת סיוע ללבנון דרך מדינה שלישית.

ההרס בנמל ביירות לאחר הפיצוץ - תמונות קשות לצפייה

מהמידע שהגיע עד כה עולה כי לסיוע יהיו שלושה מרכיבים הכוללים אמצעים לגילוי נעדרים מתחת ההריסות, ציוד רפואי וקבלת פצועים בעלי אזרחות זרה, כגון דיפלומטים ועובדי ארגונים בין לאומיים. לבנון לא דחתה עד כה את ההצעה הישראלית אך גם לא השיבה בחיוב. המגעים והסיוע אם יועבר, מתנהלים כאמור דרך מדינה שלישית.

במקביל, היום הודיעה ממשלת לבנון על שבועיים של מצב חירום בבירה והצבא הכניס למעצר בית את ראשי הנמל בבירות, עד לתום פעולתה של ועדת החקירה בנושא הפיצוץ. מניין ההורגים בפיצוץ האדיר שהרעיד את ביירות עלה ל-113 הרוגים. למעלה מ-4,000 נפצעו ומאושפזים בבתי חולים שונים בבירה הלבנונית.

הקבינט הודיע גם על תוכנית סיוע מידית בשווי 100 מיליארד לירות לבנוניות, סכום השווה באופן רשמי 66 מיליון דולרים, אך למעשה, בערך השוק, שווה רק 13 מיליון דולרים, זאת בשל ההיפר-אינפלציה ממנה סובל המטבע הלבנוני.

מוקדם יותר, רשת החדשות המזוהה עם חיזבאללה "אל מיאדין" דיווחה כי לשון היבשה בה ניצב המחסן שהתפוצץ קרסה בחלקה ושקעה בים וכעת כוחות גדולים של הצבא הלבנוני וחיל הים מושים גופות שנשפכו למי הים עם שרידי המחסן. בתוך כך, מושל ביירות העריך בפני רשת החשות "א-נהאר" כי שווי הנזק שנגרם לעיר כתוצאה מהפיצוץ עומד על בין שלושה לחמישה מיליארד דולרים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר