בשעה שישראל ממשיכה לשתף פעולה עם תשלומי קצבאות הטרור של הרשות הפלשתינית, בקונגרס האמריקני לא מוותרים. חבר בית הנבחרים, דאג למבורן, פנה לנשיא טראמפ בבקשה להטיל עיצומים אישיים על אבו מאזן ובכירי הרשות הפלשתינית.
ארכיון // צילום: רויטרס
במכתב ששיגר לטראמפ הוא מציין כי למרות הביקורת הבינלאומית, סירב אבו מאזן להפסיק את תשלומי המשכורות. "במשך שנים, עשרות אלפי מחבלים כלואים, ובני משפחות של מחבלים שנהרגו בפעולות טרור מקבלים אלפי דולרים מדי חודש", מציין חבר בית הנבחרים למבורן, "התשלום עבור מעשי רצח המוניים של אזרחים חפים מפשע, אנשים, נשים וטף, הוא 3,500 דולר לחודש".
על רקע זה הוא כותב לטראמפ כי יש להטיל ענישה אישית מרתיעה על הבכירים הפלשתינים האחרים המוציאים לפועל את המדיניות.
עוד בנושא:
• אבו מאזן מוביל את הפלשתינים בדרך ללא מוצא
• חמאס: לתרגם את הצהרת אבו מאזן למעשים
• אבו מאזן: "הזהרנו את ישראל וארה"ב מסיפוח"
בקידום היוזמה מעורבים "מבט לתקשורת הפלשתינית" ופורום המזרח התיכון - ישראל בראשות דניאל פייפס. "על אף שיש מי שרואים ברשות הפלשתינית פרטנר, חשוב להזכיר שמדובר בגוף שתמיכתו בטרור אינה משתמעת לשתי פנים", מדגישה מנכ"לית הפורום, נווה דרומי.
יצוין כי ממשל טראמפ נקט מדיניות קשוחה כלפי הרשות הפלשתינית לכל אורך שנות כהונתו, ובין היתר סגר את משרדי אש"ף בוושינגטון. מנגד, בישראל משתפים פעולה בפועל עם תשלומי משכורות הטרור מצד הרשות הפלשתינית. ראש הממשלה נתניהו לא הביא לקבינט את דו"ח קצבאות הטרור שהוכן במערכת הביטחון לשנת 2019, וכתוצאה מכך לא קוזזו הסכומים מתשלומי המיסים של הרשות הפלשתינית, בניגוד לחוק. נתניהו אף העניש ח"כ אבי דיכטר, יוזם חוק קיזוז קצבאות הטרור, ומנע ממנו מלכהן כשר בממשלה.
יתיה מכך, נתניהו והשרים לשעבר משה כחלון ונפתלי בנט, העמידו לרשות הפלשתינים הלוואה בסך 800 מלש"ח, בנימוק שהיא עלולה להתמוטט כלכלית. בנוסף, שר הביטחון בני גנץ ביטל מדיניות שהייתה נהוגה בתקופת בנט, לחלט מהבנקים הפלשתינים את כספי הקצבאות המועברות למחבלים ולבני משפחותיהם.