תמונת המחשה // צילום: גדעון מרקוביץ'

פיקוד העורף בולם את הקורונה בת"א: "אפקט הדבקה גדול"

אל"ם (מיל') רונית לב מספרת שהעובדים הזרים מפחדים להיבדק מחשש לפגיעה בפרנסתם • "הם בבתים במספרים גדולים – יש לקטוע את שרשרת ההדבקה"

בתל אביב, העיר השנייה בגודלה בישראל מתנהל בימים אלו מאמץ אדיר מצד פיקוד העורף בניסיון לעצור את התפרצות נגיף הקורונה. עיקר הדגש הוא על שני אזורים – שכונות דרום תל אביב ויפו, שמתאפיינים במגורים בצפיפות לצד חוסר הפנמה פוטנציאלי של הסכנה בנגיף וחשש מפני בדיקות בשל העובדה שמדובר במקרים רבים בעובדים זרים.

"בניגוד למצב בגל הראשון, שבו עסקנו רבות בתחום הרווחה וחלוקת המזון, כאן מטרתנו היא לקטוע את שרשרת ההדבקה", מסבירה אל"ם (במיל') רונית לב, מפקדת יקל"ר (יחידת קישור לרשות) תל אביב במחוז דן בפיקוד העורף. מכיוון שהאזרחים הזרים גרים במספרים גדולים בבתים, לעיתים מספר משפחות יחד, היא מסבירה, "אפקט ההדבקה גדול יותר".

"אנחנו עושים הכל כדי לתת להם תנאים לבידוד במלונית של פיקוד העורף. עושים הכל כדי להוציא כמה שיותר אנשים למלונות", מציינת לב. על מנת להגיע לאזרחים הזרים ולסייע להם, הם פועלים בדרכים לא שגרתיות. "אנשים מספרים לנו שאין להם אוכל ואנחנו נותנים מענה. במקרה אחר הבאנו צעצועים וחיתולים לאישה עם ארבעה ילדים. זה מחמם את הלב".

כבר בתחילת יוני זיהו בפיקוד העורף ובמועצה לביטחון לאומי כי עלולה להיות בעיה בתל אביב, ולכן הקימו משל"ט (מרכז שליטה) שבמסגרתו יושבים כל גורמי האכיפה והפיקוח במטרה לפעול יחד ולמנוע המשך הדבקה. "אנחנו רואים את התוצאות. אנשים הולכים יותר עם מסכות ומפקידים על חוקי המרחק. אנו מזהים שיש לנו שליטה בקהילה הזרה. יש לנו כרגע יותר מ-280 חולים מאומתים בתל אביב, אבל רק 65 מהם בבית מכיוון שהם מבינים שהם צריכים לצאת מהבית, לשבור את שרשרת ההדבקה. אני לא בטוחה שהם הבינו את זה לפני שלושה שבועות, לפני שהתחלנו לפעול".

רונית לב // צילום: דובר צה"ל
רונית לב // צילום: דובר צה"ל

לב מספרת כי ישנם עובדים זרים שחוששים להגיע להיבדק מתוך חשש שפרנסתם ומחייתם ייפגעו. "הם פוחדים לבוא להיבדק, אנחנו יודעים את זה. אלו אנשים שצריכים כסף ואוכל, לדאוג לפרנסתם, וקשה להם כשאתה מוציא אותם מתוך החממה שבה הם גרים. אנחנו חייבים להבהיר להם שאנחנו מספקים להם מסגרת כדי שלא תיווצר מדגרת הדבקה. כיום אנחנו רואים יותר יציאה להיבדק".

"אנחנו נמצאים ביציבות בתל אביב", אומרת לב. היא קוראת לפתוח עוד בתי מלון על מנת לפתור את המצוקה ואת שרשרת ההדבקה בבתים. "יש לי עשרות אנשים שממתינים לבית מלון וככל שנביא יותר פתרונות כך יותר יגיעו להיבדק. כרגע ישנם אזורים שבהם צריכים להיות יותר זהירים בכניסה, אבל אם אנשים ישמרו על כללי המרחק וההתקהלויות הדברים ישתפרו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...