הונג קונג: מעצר ראשון במסגרת החוק מעורר המחלוקת

רק אתמול עבר החוק המגביל את האוטונומיה של הונג קונג מול סין, וכבר היום המחאות התחדשו ועשרות נעצרו, בהם אדם שנשא דגל הקורא לעצמאות האזור

צילום: רויטרס // הונג קונג, היום

המשטרה בהונג קונג הודיעה היום (רביעי) כי בוצע היום המעצר הראשון במסגרת חוק הביטחון הועבר רק אתמול, המערער את עצמאותה השיפוטית, מגביל האוטונומיה של הונג קונג ומעניק לסין כוח חסר תקדים על העיר.

על פי הדיווחים, ההפגנות בעיר חודשו ועשרות נעצרו, בהם אדם שנשא דגל הקורא לעצמאותה של הונג קונג. לפני מעצרו, מערכות אכיפת החוק הפיצו אזהרות בעיר פן יפרו התושבים את החוק החדש.

המחאה חזרה לרחובות הונג קונג // צילום: רויטרס

עד הראשון ביולי 1997, הונג קונג הייתה מושבה בריטית. היא עוברה לשלטון סיני במסגרת הסכם העניק לה אוטונומיה. המפגינים נאספו לציון 23 שנה לסיום השלטון הבריטי. 

"אם סין רוצה להחזיר את אמונם של תושבי הונג קונג והקהילה הבינלאומית, עליה לכבד את ההבטחות שהעניקה להם ולבריטניה בהצהרה המשותפת משנת 1984", הצהיר מזכיר המדינה האמריקאי מייק פומפאו.

החוק החדש מאפשר לסין שנועד למנוע חתרנות, טרור וקנוניה עם כוחות זרים נגד השלטון הסיני. העונש המקסימלי לעוברים על החוק הוא מאסר עולם בכלא. 

עוד בנושא:

משבר הונג קונג: ארה"ב מאיימת בסנקציות על סין

בוריס ג'ונסון: "נספק מקלט לשלושה מיליון תושבים מהונג קונג"

סין מרחיבה את החקיקה מול הונג קונג

כאמור, הוועדה המתמדת של הקונגרס העממי הלאומי הסיני, הגוף האחראי על החקיקה ומשמש כפרלמנט במדינה ומהווה חותמת גומי להחלטות הממשל והמפלגה הקומוניסטית, אישר אתמול את החוק הביטחון הלאומי שחל על הונג קונג בגירסתו המורחבת. 

החוק אושר לאחר ש-162 חברי הוועדה בקונגרס העממי הסיני הצביעו בעדו, בהצבעה שערכה כרבע שעה, ונכנס תוקפו כבר היום.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר