הידבקות בהרפס במהלך ברית המילה: תינוק בן שלושה שבועות מאושפז במצב קשה במרכז הרפואי בני ציון בחיפה בשל זיהום באזור ברית המילה שהתפשט לזיהום במוח עם פרכוסים.
בדיקות המעבדה מצאו שהוא נדבק בנגיף ההרפס מסוג 1 בסבירות גבוהה מהמוהל שביצע בו שאיבת דם בשלב המציצה מהפין.
התינוק מאושפז מזה שבוע. בשלב הברית המוהל ביצע את המילה ככל הנראה, באופן "מציצת דם" שלא צריכה להיעשות וכך הדביק בנגיף ההרפס את התינוק.
התינוק הובהל לבית החולים בני ציון על ידי ההורים מייד לאחר שהם הבחינו בזיהום מאוד מפושט באזור איבר המין, לאחר הברית.
הורי התינוק ציינו שהמוהל השתמש באקט המציצה שבו נשאב דם מאזור הברית – דבר שמעלה את האפשרות שההדבקה בהרפס קרתה מהמוהל.

במהלך האשפוז במחלקת הילדים התגלה נגיף ההרפס בנוזל חוט השדרה במוח וגם מהנגעים שהיו על העור. התינוק פרכס בבית החולים בשלושת הימים הראשונים לאשפוזו למרות הטיפול כנגד הפרכוסים וכנגד הנגיף.
מנהל מחלקת ילדים במרכז הרפואי בני ציון פרופ' יצחק סרוגו הסביר: "עדויות על זיהום בהרפס מפושט בילוד עם התפשטות למוח והקשר שלו לאקט המציצה בגלל ברית מילה מתוארים כבר מזה 200 שנה. הטיפול האנטי ויראלי שהוא קיבל מטרתו להשמיד את הנגיף במוח ועל מנת למנוע התלקחות של המחלה במערכת העצבים – התינוק יאלץ לקבל טיפול זה במשך חצי שנה".
לדבריו, "נגיף ההרפס יכול לגרום אחרי ברית לזיהום בעור, שיכול להתפשט למוח ולגרום לדלקת קשה במוח ואף למוות. נגיף ההרפס בילוד יכול גם להיגרם בזמן המעבר בתעלת הלידה. אולם מבוגר שמפריש את הנגיף באזור השפתיים יכול גם לגרום להדבקה".
מהמרכז הרפואי בני ציון נמסר כי "אופי הפיזור בתינוק וההתחלה שלו באזור המפשעה והמשך פיזור הנגעים מרמזים על הדבקה במהלך הברית בשלב אקט המציצה כשיש מגע בין הפה של המוהל לדמו של התינוק".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו