צילום: אי.אף.פי // סילבר. מציע לשחקנים להשתמש בפלטפורמה של הליגה

"זו הזדמנות לעשות שינוי"

על רקע חילוקי הדעות על חידוש העונה באן.בי.אי, אדם סילבר ניסה לשדר מסר מרגיע • "אני מבין את השחקנים שלא רוצים לחזור, זו הקרבה עצומה, אבל אני בתחושה שנצליח להתגבר על המכשולים", אמר הקומישינר • וגם: פרטים חדשים על הקמפוס באורלנדו 

בליגה הטובה בעולם מאוד רוצים לסיים את עונת 19/20 אך ככל שמתקרבים לתאריך היעד – ה-30 ביולי – נדמה שהחששות של השחקנים רק הולכים ומתחזקים. מגפת הקורונה היא רק שיקול אחד אצל חלק מהשחקנים, כשאחרים משוכנעים כי לשחק כדורסל בשעה של המחאות האנטי-גזעניות בארה"ב רק תפגע במטרה שכולם מכוונים אליה.

אדם סילבר הקומישינר של הליגה התייחס לנושא ואמר: "לכולם ברור שזה לא מצב אידיאלי. אנחנו מחפשים את הדרך שלנו לחזור לשגרה בתוך מציאות לא פשוטה עם 40 מיליון מובטלים, ובעת של חוסר שקט בארצנו. אני יכול להבין את השחקנים שמרגישים שזה לא בשבילם לשחק בזמנים כאלה. זו הקרבה עצומה. אנשים עוסקים בצד הכלכלי של ההחלטה אבל האן.בי.אי זו קהילה שיש לנו מחויבות אליה ולנסות לשמור עליה פעילה. אני בתחושה שנצליח להתגבר גם על המכשולים בשבועות הקרובים".

לגבי המחאה האנטי-גזענית אמר סילבר כי "זו תהיה הזדמנות אדירה עבורה השחקנים להאיר את המצב. זו הזדמנות חשובה לליגה, יחד עם השחקנים להשתמש בפלטפורמה שלנו כדי לעשות שינוי". הדברים של סילבר כמובן מגיעים לאחר שבסוף השבוע האחרון בארה"ב נשמעו לא מעט קולות נגד החזרה לשחק, כשמי שמוביל אותם הוא קיירי אירווינג.

קיירי. דיבר אתמול על לפתוח ליגה חדשה // צילום: אי.אף.פי

כך ייראו החיים בקמפוס באורלנדו

בתוך כך, על רקע הספקות הגדולים והחששות שהביעו שחקני האן.בי.אי מחידוש העונה בחודש הבא, שלחה הנהלת הליגה לארגון השחקנים מסמך מפורט ובו למעלה מ-100 עמודים של פרוטוקולים בריאותיים התנהלות באורלנדו ולפני ההגעה למתחם דיסני בפלורידה.

ב-ESPN עשו סדר בין כל החוקים וההסברים שמפורטים במסמך, ובראשם השאלה – מה עושים במקרה ששחקן נדבק בקורונה. ובכן, במצב כזה השחקן יישאר בבידוד, ייבדק שוב ואם יימצא שלא מדובר בטעות הוא יחל לקבל טיפול ולנוח באופן מבודד לפחות לפרק זמן של שבועיים, גם אם הבדיקות שלו יהיו תקינות לפני כן. באשר לתכיפות הבדיקות בתוך הקמפוס בפלורידה במסמך נכתב כי הן יבוצעו באופן סדיר אבל לא מדי יום. 

שחקנים אשר יעדיפו שלא להגיע מבלי שתהיה להם סיבה בריאותית מוצדקת ייאבדו את החלק היחסי של שכרם בהמשך העונה, בניגוד לשחקן פצועים לצורך העניין שיהיו מוגנים מבחינה כלכלית. 

סוגיה לא פחות מסקרנית היא המאמנים המבוגרים, מעל גיל 65, שמוגדרים בקבוצת סיכון, בניהם גרג פופוביץ' ומייק ד'אנטוני. רק במידה והצוות הרפואי ייקבע באופן נחרץ כי הוא מסכן את עצמו ומהווה סכנה לאחרים בשהות שלו בקמפוס בפלורידה, יימנעו את כניסתו למתחם.

מתחם הספורט של ESPN באורלנדו // צילום: אי.פי.אי

אחרי בידוד ביתי בעשרת הימים שקודמת להגעת המשלחות לפלורידה, ברגע שהם יקבלו את חדריהם במלון הם ייאלצו להמשיך לבידוד נוסף של 48 שעות נוספות או עד ששתי בדיקות קורונה יימצאו שליליות. כל קבוצה תוכל להחזיק במלון שף משלה וחדר אוכל שיהיה פתוח 24 שעות ביממה. כמו כן תהיה להם גם אפליקציה שתאפשר להם להזמין רום סרוויס לחדריהם במידה או משלוח מכמה מסעדות באיזור שאושרו מראש על ידי הליגה. בכל מלון ידאגו מראש ללאונג' עבור השחקנים שהם הם יוכלו לשחק במשחקי וידאו, קלפים וטניס שולחן, אבל לא בזוגות בשל הריחוק החברתי.

כמו כן, כל שחקן יקבל צמיד-שעון מטעם דיסני שאמור לשמש גם כמפתח לחדרים אך גם אמור לספק מידע חיוני לשחקן על מצבו הבריאותי ועל בדיקות הקורונה שעבר. באשר למשלחות עצמן, כל קבוצה תוכל להגיע לאורלנדו עם 37 אנשים בלבד, מתוכם לכל היותר 17 שחקנים. 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...