בדיקת קורונה לתלמידי הגמנסיה ירושלים ברחבת אצטדיון טדי // צילום: אורן בן חקון // בדיקת קורונה לתלמידי הגמנסיה ירושלים ברחבת אצטדיון טדי

הקורונה מתפשטת במחוז י-ם: מקרי הדבקה נוספים התגלו ב-11 מוסדות חינוך בעיר

גובר החשש מגל קורונה שני • כל 1,400 תלמידי ומורי הגימנסיה בירושלים הוכנסו לבידוד • בתיכון הרטמן בעיר 180 תלמידים נכנסו לבידוד • נשאי קורונה התגלו גם בבתי הספר לאומנויות, זלמן ארן ובקריית יערים • ב"ש: 190 תלמידים ומורים נכנסו לבידוד

כשברקע החשש מגל שני, נגיף הקרונה ממשיך להתפשט במוסדות החינוך ברחבי הארץ, ובעיקר בירושלים. מנהל הגימנסיה בירושלים אישר כי כל 1,400 תלמידי ומורי המוסד החינוכי הוכנסו לבידוד, החל מהיום עד ל-9 ליוני. אמש נשלחו לבידוד 180 תלמידים ו-15 אנשי צוות מתיכון הרטמן בעיר, לאחר שהתגלה כי אחד המורים שנדבקו בגימנסיה העברית מלמד גם שם, נמצאו הבוקר (ראשון) תלמיד ומורה בתיכון שנדבקו בנגיף. בית הספר נסגר זמנית ועבר ללמידה מקוונת מרחוק. בתוך כך, בבית הספר המסורתי בעיר דיווחו על תלמידת כיתה ח' שנדבקה בנגיף, בבית הספר לאומנויות נמצאה תלמידת שכבת י"א כחיובית לנגיף.

מהנתונים שפרסם משרד החינוך עולה כי חולי קורונה התגלו בלא פחות מתשעה מוסדות חינוך שונים ברחבי הבירה. בגימנסיה יש, נכון לעכשיו 105 תלמידים שנדבקו בנגיף. בשני בתי ספר בקריית יערים יש ארבעה תלמידים שנדבקו, בבית הספר היסודי סולד נמצאו שמונה תלמידים שנדבקו בנגיף ובתלמוד תורה ומקיף אמי"ת נמצאו שני נדבקים כ"א. 

גם הבוקר נבדקו עשרות אנשי צוות הגימנסיה העברית ירושלים במתחם "היבדק וסע" בהדסה עין כרם. לאור ההתפרצות בגימנסיה נפתח הבוקר האתר בהדסה שבו ניתן לדגום בנסיעה מאות נבדקים. בתיאום עם העירייה, מחלקת החינוך והנהלת בית הספר, זומנו הבוקר להדסה עין כרם, צוות מורי הגימנסיה העברית לבדיקות מטוש מהירות לגילוי וירוס הקורונה, וכעת ממתינים שם לתשובות.

בתוך כך, 190 תלמידים וצוות חינוכי והוראה מבית ספר תיכון בבאר שבע נכנסו לבידוד מניעתי, בשל חשד שנחשפו לחולת קורונה. על פי בדיקה ראשונית, אחת התלמידות משכבת כיתות ז' בבית הספר, סיפרה לצוות החינוכי כי אמה נמצאה חיובית לנגיף. בשלב זה לא ידוע ממה ואיך והאם נדבקה. כל התלמידים והצוות החינוכי שהיה חשד כי היו בקרבת התלמידה נשלחו לבידוד מניעתי עד שיתקבלו תוצאות הבדיקה.

בדיקת קורונה לתלמידי הגמנסיה ירושלים ברחבת אצטדיון טדי // צילום: אורן בן חקון
בדיקת קורונה לתלמידי הגמנסיה ירושלים ברחבת אצטדיון טדי // צילום: אורן בן חקון

חולון: הורים בבי"ס קציר מסרבים לשלוח את ילדיהם ללימודים

בינתיים, בחולון, הורי תלמידי בית הספר קציר חלוקים בדעתם האם להמשיך ולשלוח את ילדיהם ללימודים, זאת לאחר שנודע כי תלמיד בית הספר אובחן כחולה קורונה. בשל כך 120 תלמידים משכבת כיתה ז' ו-6 מורים נכנסו לבידוד.

בעירית חולון ציינו כי הנהלת ביה״ס נמצאת בקשר ישיר ורצוף עם נציגי משרד החינוך, מינהל החינוך ומשרד הבריאות ולאחר תחקיר ראשוני, ובהתאם להנחיות משרד הבריאות, נקבע שתלמידי 4 כיתות: ז׳2, ז׳5, ז׳6, ז׳7 וחלק ממורי הכיתות לא יחזרו ללימודים בראשון וימתינו להחלטות ולצעדי משרד הבריאות. תלמידי כיתות אלה והמורים ניכנסו לבידוד באופן מיידי. הנהלת בית הספר תעדכן את ההורים והתלמידים בכל ההתפתחויות.

כעת, כאמור, ישנה מחלוקת בקרב ההורים, ויש הקוראים לא לשלוח את הילדים לבית הספר. "חייבים לבצע בדיקות לכולם ובמקביל לבדוק מעגלים סביבם כי בטוח שיש הורים וילדים ואחים שאולי נדבקו או נושאים את הנגיף וככה נדע כיצד לפעול. עד אז לא שולחים את הילדים לבית הספר. זה היה ברור שבכיתה של 35 תלמידים, ללא מסיכות, בסוף יקרה מקרה של הדבקות מכאן הדרך להדבקה רחבה כמו בירושלים היא קצרה" אמרו המצדדים בהשבתה. מנגד ועד הורי בית הספר קרא להמשיך לשמור על הכללים ולהמתין להחלטות של משרד הבריאות ולעדכונים.

נזכיר כי בעיר בת ים הסמוכה אובחנו שלוש תלמידות חולות קורונה - שתיים מהן בתיכונים - שז"ר ואורט מילטון - ואחת בגן. בעקבות כך הוחלט כי 35 תלמידים ו13 אנשי צוות במילטון נכנסו לבידוד כמו גם 28 תלמידים ועשרה מורים בשז"ר. העיריה הודיעה במוצאי השבת כי הלימודים ימשכו בשלב זה אך העיריה תבין אם ההורים יחליטו שלא לשלוח את הילדים לבית הספר. העיריה גם ציינה כי תסייע לכל משפחה שתחליט להכניס את ילדיה לבידוד יזום.

בהכנת הידיעה השתתפו: גדי גולן, מיטל יסעור ונועם דבול

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...