הסלמון פיסטוק של משי קלינשטיין

גולשי "ישראל היום" מוזמנים להתרשם מהמתכונים שהכוכבים הכי אוהבים ואפילו לנסות אותם בבית • חג שמח ובתיאבון!

צילום: דניאל אלסטר // משי קלינשטיין

גם מי שלא מבלה כל היום במטבח ובעל גרסה פרטית לכל מאכל בעולם יכול להפתיע עם מתכון מצוין. משי קלינשטיין מודה שהיא לא מאלה שמתקתקות ארוחות, אבל מרגע שהכירה את הסלמון פיסטוק של חברתה, המתכון הפך לשלה.

"אני אוהבת לבשל ואני באמת נהנית מזה, אבל אני לא מאלה שמתקתקות ארוחות במטבח ועושות מלא מנות במקביל והכל שטויות ורק שמות רגע משהו בתנור... ממש לא", מודה קלינשטיין, "זה אפילו רחוק ממני. אבל מדי פעם אני מחליטה שבא לי להכין משהו לאיזה אירוע מיוחד... וככה הכרתי את המתכון הבא.

"את הסלמון פיסטוק הכנתי פעם ראשונה לערב בנות וזה היה מרגש והאמת שגם מאוד מוצלח. התקשרתי לחברה שלי רוני שיינקמן, שהיא הכי מתקתקת מיליון דברים במקביל במטבח. אני מעריצה אותה! היא נתנה לי את המתכון ומאז הוא גם קצת שלי".

ממתכון לאירוע מיוחד למאכל שתמיד כיף להכין. משי קלינשטיין // צילום: דניאל אלסטר
ממתכון לאירוע מיוחד למאכל שתמיד כיף להכין. משי קלינשטיין // צילום: דניאל אלסטר

מצרכים:

פיסטוקים

סלמון

3 כפות דבש

3 שיני שום

מלח ופלפל

אופציה שמוסיפה המון: חרדל גרגרים

אופן ההכנה:

לקלות פיסטוקים במחבת.

אחרי כארבע דקות שהם טיפה קראנצ׳ים, להוריד מהמחבת, לשבור אותם לחתיכות קטנות ולשים בקערה.

לפיסטוקים מוסיפים את הרוטב שהוכן מראש: עם הדבש, שום (אפשר להשתמש בשום הקפוא של ״דורות״ כי אז הוא מתמזג כמו ממרח בכל הרוטב), מלח ופלפל. מי שרוצה יכול להוסיף גם גם חרדל דיז'ון (מומלץ!).

מערבבים, מורחים על סלמון בתבנית אפייה, ומכניסים לתנור.

כל כך פשוט וכל כך טעים!

בתיאבון!

לא רק פיצוחים. פיסטוקים // צילום: GettyImages
לא רק פיצוחים. פיסטוקים // צילום: GettyImages
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר