הדגים של אסיף אלקיים

גולשי "ישראל היום" מוזמנים להתרשם מהמתכונים שהכוכבים הכי אוהבים ואפילו לנסות אותם בבית • חג שמח ובתיאבון!

צילום: שרי עוז // אסיף אלקיים

"את המאכל הזה אמא שלי, חנה, הייתה מכינה מאז שהייתי ילד", מספר אסיף אלקיים. "עם השנים ניסיתי לשחזר את המתכון, ללא הצלחה יתרה. כשנכנסתי לזוגיות בפעם הראשונה עם מעיין, החלטתי שאני לומד איך מכינים את הדג הזה ואמא הסכימה להכניס אותי למטבח, אפילו שאצל מרוקאיות זה אזור קדוש. ככה למדתי, וזה הפך להיות מאכל קבוע בימי שישי.

"אחרי שאני ומעיין נפרדנו הפסקתי להכין אותו, וחזרתי אליו רק בבית "האח הגדול". הבית התמכר אליו, ובמכתבים שקיבלנו מהבית, אמא כתבה לי שהוא נראה מצוין".

חזר להכין את המנה. אסיף אלקיים // צילום: אורן בן חקון
חזר להכין את המנה. אסיף אלקיים // צילום: אורן בן חקון

מצרכים:

1.5 ק"ג דג פילה מושט

גרגרי חומוס מוכנים

לימון

שום

גמבה

תפוח אדמה

גזר

שמן זית

פפריקה מתוקה

פפריקה חריפה

מרק עוף

פטרוזיליה קצוצה



אופן ההכנה:

משרים את הדג כמה שעות במים עם לימון כדי שייספג בטעם.

מטגנים עם שמן זית את הירקות: תפוח אדמה חתוך לרצועות דקות, גזר חתוך לרצועות דקות ארוכות, שום פרוס לפרוסות. להוסיף את גרגרי חומוס ומעט פטרוזיליה.

לשטוף את הדג מהלימון ולהניח אותו על הירקות.

בכוס בגודל סטנדרטי לערבב כפית גדושה פפריקה מתוקה, כפית פפריקה חריפה פחות גדושה, כפית מרף עוף, כפית מלח לפי הטעם ומעט פלפל שחור. להוסיף שמן זית ולערבב עד שהבלילה נהיית סמיכה. להוסיף כוס מים רותחים ולשפוך על הדגים. את "לכלוכי התבלינים" שנשארו בכוס לכסות שוב במים רותחים ולהכניס לסיר. לחזור על התהליך עד שהמים יכסו את הדגים (בדרך כלל מספיק לעשות את הפעולה הזאת פעמיים).

להעביר לאש בינונית למשך כחצי שעה. אחר כך להשאיר את הסיר מעט פתוח כדי לאפשר למים להתאדות, ואז לתת לדג להתבשל אל אש נמוכה במשך כשעה. כמה דקות לפני סיום אני פותח את הסיר ומוסיף פטרוזיליה (בדרך כלל חבילה אחת שנעלמת בפנים, אבל כל אחד לפי טעמו).

חובה - לאכול עם חלה.

לכל המתכונים לחצו כאן!

נראה אתכם אומרים לזה לא // צילום: אסיף אלקיים
נראה אתכם אומרים לזה לא // צילום: אסיף אלקיים
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר