בתום הערכת מצב בנושא הקורונה, החליט שר הבריאות החדש יולי אדלשטיין על הקלה נוספת בהגבלות למניעת התפשטות הנגיף. לאחר הדיון שקיים בכירי המשרד, ועל פי העמדות שהציגו הדרגים המקצועיים, הורה השר למנכ"ל משרדו משה בר סימן טוב לחתום על צו שמתיר התקהלות עד 50 איש גם במבנים סגורים.
בהודעה מטעם השר הובהר כי "אפשרות ההתקהלות תהיה בכפוף למרחק של שני מטרים מאחד לשני ועטיית מסיכות".
עוד צוין בהודעה כי "תתאפשר ישיבה במקומות עבודה ללא מסכה עם מחיצה של 1.20 מטר בין עובד לעובד, וזאת לעומת 1.50 הקיים עד כה".
עוד בנושא:
• הושג הסכם עם משרד הבריאות: המסעדות יחזרו לפעילות מלאה ב-27 במאי
• השף חיים כהן הציג לגרוטו את מתווה החזרה למסעדות
בהערכת המצב, שהתקיימה בין היתר בהשתתפות סגן השר יואב קיש, מנכ"ל המשרד בר סימן טוב, המשנה למנכ"ל פרופ' איתמר גרוטו, וראש שירותי בריאות הציבור פרופ' סיגל סדצקי, הם דנו גם בצורך להיערכות לקראת התפרצות נוספת של הקורונה בישראל.
"אנחנו במצב של 'עת לפתוח' אבל אסור להיכנס לשאננות", מסר השר אדלשטיין. "המשך פתיחת המשק בהתאם למתווה משרד הבריאות תלוי בעיקר בהקפדה שלנו על כללי משרד הבריאות. בלי שיתוף הפעולה של אזרחי ישראל, נגיף הקורונה עלול להתעצם והמשק עלול להיסגר בשנית".

בתוך כך, השבוע הוחלט כי המסעדות ברחבי הארץ יחזרו לפעילות מלאה החל מ-27 במאי. על פי הסכם שגובש בין איגוד המסעדות לבין נציגים ממשרדי הבריאות, האוצר והכלכלה, מסעדות, ברים ומועדונים (ללא הופעות, אך עם אפשרות לדי.ג'יי), ייפתחו על פי כמה כללים. במקרה שהמבנה מותאם להכיל עד 100 לקוחות תתאפשר תפוסה של 100% משטחו, ומעל 100 לקוחות - תותר רק תפוסה של 85%.
כמו כן, תותר ישיבה מחוץ למסעדות במרחק של מטר בין אדם לאדם, והלקוחות יחויבו במדידת חום בכניסה.