בצעד חסר תקדים, שנועד להרתיע את איראן מלפעול כנגדה במרחב הימי, חיל הים האמריקני פרסם במהלך הלילה שבין שלישי לרביעי אזהרה לשטים במפרץ הפרסי ובה קריאה לשמירה על מרחק של מאה מטרים מספינות המלחמה של ארצות הברית הפועלות באזור. האזהרה הזו פורסמה לראשונה בסוכנות הידיעות רויטרס, והיא מגיעה לאחר האיום של נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, מהחודש שעבר.
בהודעה שפרסם חיל הים האמריקני נכתב כי "כוחות חיל הים האמריקני מקיימים שגרת מבצעים באזור (המפרץ הפרסי) מתוך מחוייבות לשמירה על חופש הניווט ועל זרימה חופשית של סחורות דרם הים. בעקבות האירועים האחרונים, במטרה להגביר ולשפר את הבטיחות, למזער את אי הבהירות ולצמצם את ההזדמנויות לחישובים שגויים".
בהמשך ההודעה נכתבה האזהרה באופן יותר מפורש ובה נאמר: "לכל כלי השיט מומלץ לשמור על מרחק בטוח של לפחות 100 מטרים מספינות אמריקניות במים או במיצרים בינלאומיים. התקרבות כלי שיט חמושים, לטווח של 100 מטר או פחות לכלי של חיל הים האמריקני, עשויה להתפרש כאיום".

עוד בנושא:
מפקד משמרות המהפכה: "נירה לעבר ספינות אמריקניות אם יאיימו עלינו"
צפו: תקרית איראנית-אמריקנית בלב ים
טראמפ הורה: "להשמיד כל ספינה איראנית שתתגרה בצי"
כזכור, נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, הורה בחודש שעבר לחיל הים האמריקני לפתוח באש ולהשמיד כל כלי שיט שיטריד או יסכן את חיל הים האמריקני. בציוץ ברשת החברתית טוויטר כתב הנשיא: "הנחתי את חיל הים של ארצות הברית לירות לעבר ולהשמיד כל ספינה חמושה איראנית שתטריד את הצי שלנו בים".

האזהרה הזו של חיל הים האמריקני מגיע לאחר אירוע חריג שהתרחש במהלך חודש אפריל במפרץ הפרסי, כאשר 11 ספינות קרב של חיל הים של משמרות המהפכה, התקרבו בצורה מסוכנת ופרובקטיבית לשש ספינות ים של חיל הים האמריקני שפעלו בטריטורייה ימית בינלאומית. על האירוע דיווח חיל הים האמריקני שקבע כי מדובר בצעדים "מסוכנים ופרובוקטיביים".
באירוע החריג, שעליו כאמור דיווח חיל הים האמריקני, היה מעורב הצי החמישי, הכוח הימי של ארה"ב הפועל במזרח התיכון תחת פיקודו של פיקוד המרכז של ארצות הברית, אשר מחזיק בכוח ימי רב באזור המפרץ הפרסי ומפקדותיו יושבות בבחריין.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו