סנגוריו של נתניהו: "הפרקליטות מתעקשת שיגיע למשפט כדי להציגו על ספסל הנאשמים"

פרקליטיו של רה"מ זועמים על התעקשות הפרקליטות שנתניהו יתייצב להקראת כתב האישום נגדו • "מדובר בישיבה טכנית, בה ממילא לא יתרחש דבר שדורש את נוכחותו של רה״מ בדיון - והיו לכך תקדימים" • לפי הפרקליטות, "לנוכחות הנאשם במשפטו חשיבות בהיבט של מראית פני הצדק"

צילום: אוהד צויגנברג // רה"מ נתניהו

פרקליטי ראש הממשלה בנימין נתניהו, עורכי הדין עמית חדד ומיכה פטמן, מסרו היום (שלישי) כי ההתעקשות של הפרקליטות לפיה על נתניהו להתייצב לדיון הטכני של הקראת כתב האישום נגדשו "מופרכת בעליל". 

הפרקליטים ציינו כי, "אמנם נושא הדיון ביום א׳ הוא 'הקראה' של כתב האישום, אבל בפועל לא תתבצע שום הקראה. הסניגורים של ראש הממשלה ישיבו כמקובל שהוא מודע היטב לכל פרטי כתב האישום. מדובר בדיון טכני, ואין שום צורך בנוכחותו של ראש הממשלה באולם בית המשפט. יתר על כן, בנסיבות מסוימות הפסיקה מתירה למי שמיוצג ע״י עורך דין להיעדר מחלק ניכר מישיבות ההוכחות בהמשך המשפט. קל וחומר שהדבר נכון כשמדובר בישיבה טכנית, בה ממילא לא יתרחש דבר שדורש עניינית את נוכחותו של רה״מ בדיון. יש לכך מספיק תקדימים בעבר". 

סוד הכוח של "מפלגת צלאח א-דין" / דעה

לפי הפרקליטים, "אין מנוס מלקבוע שתגובת הפרקליטות אינה נובעת ממניעים ענייניים, אלא באה לשרת את המסע התקשורתי, כדי להציג תמונה של ראש הממשלה נתניהו על ספסל הנאשמים, כהמשך לקמפיין 'רק לא ביבי'. למקרה שמישהו לא שם לב, הבחירות כבר הסתיימו, וראש הממשלה נתניהו פועל במרץ במסגרת ממשלת האחדות שהקים לטפל בבעיות הבוערות של הקורונה, הכלכלה והחזרת אנשים למעגל התעסוקה. הוא ימשיך לעשות זאת גם ביום ראשון, לפני ואחרי הדיון בבית המשפט".

כזכור, מוקדם יותר היום הודיעה פרקליטות המדינה כי היא מתנגדת לכך שראש הממשלה בנימין נתניהו לא יתייצב לפתיחת משפטו ביום ראשון הקרוב כפי שביקשו סנגוריו

PDF icon
תגובת הפרקליטות לבקשת נתניהו.pdf

בנימוקים לדחייה נכתב בין היתר: "לא בכדי קבע בית המשפט הנכבד בהחלטותיו מיום 2020.2.18 ו-2020.5.10 כי דיון ההקראה יתקיים בנוכחות הנאשמים, לצד באי כוחם. לנוכחות הנאשם במשפטו חשיבות גם בהיבט של מראית פני הצדק ואמון הציבור בהגינות ושוויוניות ההליך הפלילי ביחס לנאשמים כולם", נכתב במסמך שהגישה הפרקליטות לשלושת השופטים בבית המשפט המחוזי

בתגובה להודעת סנגורי נתניהו, הוציאה הפרקליטות הודעה משלהם, בה נכתב: "הודעת הסנגורים לתקשורת היא בלתי מתקבלת על הדעת, מעבר לכך שהיא  כוזבת ומתלהמת. בקשת הסנגורים שרה"מ לא יתייצב להקראה עם יתר הנאשמים נשענה על נימוקים הקשורים באבטחה ועלויות. לא היה בה שום נימוק שקשור להצגת תמונה של מר נתניהו על ספסל הנאשמים. ממילא תגובת הפרקליטות לא התייחסה לשיקול הזה בשום אופן, אלא לשיקולים ענייניים בלבד. צר לנו על כך שעורכי הדין נתנו ידם להתקפה פראית נגד עמיתיהם, נציגי התביעה, ועל הניסיון הכוזב ליחס לנציגי הפרקליטות שיקולים זרים שלא ממין העניין".

כזכור, נתניהו ביקש אתמול שלא להגיע לפתיחת המשפט ביום ראשון "מטעמים טכניים". כמו כן, ראש הממשלה טען שהגעתו לאולם בית המשפט, כרוכה בעלויות אבטחה גבוהות (אולם בית המשפט המחוזי בירושלים נמצא במזרח העיר). 

נתניהו מואשם בשוחד, מרמה והפרת אמונים בפרשות 1000 (תיק המתנות), 2000 (תיק מוזס) ו-4000 (פרשת בזק-וואלה!).

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר