נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, הכריז על מבצע שמטרתו זירוז פיתוחו והפצתו של חיסון לנגיף הקורונה אותו כינה "מבצע מהירות על".
הנשיא הכריז על ההתפתחות במהלך אירוע בגן הוורדים של הבית הלבן ואמר כי: "אנחנו נשמח לראות תוצאות עד סוף השנה הזו. המשמעות של המבצע היא לעשות את זה בגדול ומהר". הנשיא הכריז גם על מינויו של מונסף סלאווי, ראש חטיבת החיסונים של אחת מחברות התרופות הגדולות במדינה לצד הגנרל גוסטב פרנה, לעמוד בראש הפרויקט.
מדובר בשילוב של הסקטור הפרטי יחד עם מאמצים ממשלתיים במטרה להניב תוצאה מדעית חזויה מראש, אופי הפרויקט והקיפו הביא את הנשיא להזכיר פרויקט מדעי כביר אחר שביצעה ארצות הברית. הנשיא התייחס למאמץ האמריקני לפתח נשק גרעיני במהלך מלחמת העולם השנייה ואמר: "מדובר במבצע שארצנו לא ראתה כמוהו מאז פרויקט מנהטן".
בעוד סלאווי צפוי לטפל בצד המדעי ובהיבטי הפיתוח של המבצע, הגנרל פרנה צפוי לעסוק בלוגיסטיקה ובהקצאת המשאבים לשלבי המבצע השונים. טראמפ הודיע כי יפעל לתמיכה אמריקנית בכל פיתוחי החיסון המובילים בעולם על מנת שהחיסון יהיה זמין לאמריקנים מרגע פיתוחו.
עוד הבטיח הנשיא כי משאבים מיוחדים יופנו במסגרת חקיקת "תעשיית המגן", המאפשרים לנשיא להורות לתעשיות שונות להסב את קוויי היצור שלהם למען צרכי המדינה. שר ההגנה האמריקני, מארק אספר, שהשתתף אף הוא בפגישה, הגיס לדברי הנשיא ואמר: "אנחנו נספק את מה שצריך בזמן, נעשה את העבודה היטב אדוני הנשיא".