אנגלמן דחה את בקשתו של שר המשפטים

במכתב ששלח לאוחנה אמר מבקר המדינה כי לאחר התייעצויות עם גורמי מקצוע מצא כי "אין מקום לסטות מתוכנית העבודה המקורית בעניין הפרקליטות"

צילום: אורן בן חקון // מבקר המדינה מתניהו אנגלמן  ,
צילום: אורן בן חקון // מבקר המדינה מתניהו אנגלמן

מבקר המדינה מתניהו אנגלמן פסל הערב (שני) את בקשתו של שר המשפטים, אמי אוחנה, לחקור התבטאויות של היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, בהקשר לפרשת הרפז שנחשפו על ידי אשת התקשורת אילה חסון.

במכתב ששלח הערב לשר הודיע המבקר כי לאחר שבחן את הדברים לעומקם, והתייעץ עם גורמי המקצוע הרלוונטיים במשרד המבקר, מצא המבקר כי אין מקום לסטות מתכנית העבודה שנקבעה בעניין הפרקליטות.

עוד הוסיף המבקר כי "תכנית העבודה לשנת 2020 נשלחה על ידי החטיבה הרלוונטית למשרד המשפטים זה מכבר ומשרדנו עתיד להמשיך בפעילותו בעת הזו בהתאם לתכנית האמורה. יחד עם זאת, הנושאים שהועלו על ידך יועברו לידיעת החטיבה הרלוונטית".

במכתב שנשלח על ידי חוג הפרופסורים לחוסן מדיני וכלכלי אל מבקר המדינה ואל נציב הביקורת על הפרקליטות נכתב כי 

"מנציב תלונות הציבור במשרד המשפטים שמענו בתשובה לפנייתנו שהנציבות אינה יכולה לברר דבר שמבקר המדינה עוסק בו. אבל כפי שעולה מתשובתו של מבקר המדינה לפנייה של ח"כ ד"ר שלמה קרעי, המבקר אף הוא לא בודק את התלונה מאחר והוגשה עתירה לבית המשפט בעניין".

אנגלמן (מימין) ואוחנה (משמאל) // צילום ארכיון: אורן בן חקון
אנגלמן (מימין) ואוחנה (משמאל) // צילום ארכיון: אורן בן חקון

בפנייה העבירו ביקורת בחוג הפרופורים על התנהלות הפרקליטות. "מפרסומים אחרונים בתקשורת עולה שהמבקר השיב בשלילה גם לפנייה של שר המשפטים, מר אמיר אוחנה . לצערנו, איננו מופתעים. כבר זמן רב ברור לכל מי שיטרח להביט שפרקליטות המדינה מתנהלת כמדינה בתוך מדינה, לא רק כפרקליטות בתוך פרקליטות. היא הודפת כל ביקורת, מצופפת שורות, מבטיחה שהיא עורכת בירורים פנימיים – אבל תוצאות מעשיות, אין. הציבור, שוב ושוב, נותר נבוך ובלי תשובה".

אתמול העריכו גורמים במשרד המבקר ל"ישראל היום" כי המבקר לא יתערב בפרשה זאת משום מדיניותו להשקיע את משאבי המדינה בנושאים רוחביים ולא ספציפיים. "מי שמתעסק בתלונות של דברים שנסגרו ונושאים ספציפיים מעין אלו זה נציב הביקורת על הפרקליטות דויד רוזן" אמרו גורמים במשרד המבקר.

"גם רוזן צריך להעביר את החומר לידי היועמ"ש כשיש חשש לפלילים" נמסר. עם זאת, במקרה זה היועמ"ש הוא המעורב הראשי על כן רק ועדת בדיקה ממשלתית יכולה להיכנס לאובי הקורה.

גורמים משפטיים בכירים מסרו אז כי המהלך הזה ככל הנראה לא יצלח. "היועמ"ש צפוי להכריז על מניעה משפטית של הקמת ועדה כזו משום שמדובר בממשלת מעבר. גם אם הממשלה תחליט בכל זאת להקים את הועדה בג"צ צפוי לפסול אותה כפי שעשה עם הועדה לבדיקת מח"ש".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר