כך ייראה מתווה החזרה של המסעדות?

שר הכלכלה אלי כהן גיבש מתווה עם מומחים ופעילים בענף, וידון עם משרד הבריאות על הפרטים • אמר ל"ישראל היום": "המצב מאפשר פתיחה כבר בימים הקרובים"

צילום: הרצי שפירא // נמצא פתרון לפתיחת המסעדות? // צילום ארכיון: הרצי שפירא

שר הכלכלה והתעשייה ח"כ אלי כהן פנה למשנה למנכ"ל משרד הבריאות פרופ' איתמר גרוטו בדרישה לפתוח את המסעדות, בתי הקפה והפאבים בהתאם למתווה שהכין, בשיתוף עם מומחים ופעילים בתחום. "המתווה אומר שצריך לפתוח את המסעדות כבר בסוף החודש ואולי עוד קודם לכן", אומר כהן ל"ישראל היום".

לדבריו, "ראינו בשבת האחרונה שאלפים פקדו את חופי הים, בניגוד להוראות.  כשמאות מפירים את ההוראות אפשר לתת להם קנס, אך אי אפשר להטיל קנסות על מאות אלפים. אנחנו רואים שיש רק עשרות שנדבקים בקורונה מדי יום, וזה סימן שצריך להאיץ את פתיחת המשק. יש עוד דברים שצריך לתקן במתווה שהצענו, אך ניתן להשלים את המתווה בימים הקרובים".

שר הכלכלה, אלי כהן // צילום ארכיון: מארק ישראל סלם
שר הכלכלה, אלי כהן // צילום ארכיון: מארק ישראל סלם

"לשמחתי משרד הבריאות מוכנים לדון בזה וקבענו דיון ליום רביעי הקרוב, שאני מקווה שאחריו נוכל לקדם את העניין. פתחנו את תחום השירותים וכמעט את כל המסחר, לרבות הקניונים וזה עובד יפה. אין סיבה שלא נקדם גם את פתיחת עסקי המזון", אומר כהן.

לפי המתווה המוצע עסקים בתחום יצטרכו למנות "אחראי קורונה", שידאג לאכיפת הוראות ה"תו הסגול". בכניסה לאותם עסקים האורחים יצטרכו לענות על מספר שאלות ולמדוד חום. עוד במתווה: עובדי המטבח יחויבו לעטות מסכות. שטיפת הכלים תיעשה במדיח כלים בחום של 70 מעלות.

פרופ' גרוטו // צילום ארכיון: יהודה פרץ
פרופ' גרוטו // צילום ארכיון: יהודה פרץ

בשטיפה ידנית הכלים יושרו קודם כל בחומר חיטוי ולאחר מכן תתבצע שטיפה במים חמים וסבון; פחי האשפה במטבח לא יעלו על 75% מיכולת הקיבול שלהם. המרחק בין השולחנות יהיה מטר אחד בין שולחן לשולחן, או מרחק של 40 ס"מ בין גב כיסא אחד לבין גב כיסא בשולחן שמאחוריו. המרחק בין שולחנות אוכל בשטחים פתוחים יהיה זהה למרחק המוגדר בחוק רישוי עסקים.

העסקים יחויבו בהצבת שלטים בכניסה לעסק, במקום בולט לעין, לעניין מספר הלקוחות המותר במקום וייקבע מנגנון להגבלת מספר האורחים בעסק.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר