בנט עולה למתקפה: "נתניהו פירק את גוש הימין לרסיסים"

בנט: "נתניהו פירק את גוש הימין לרסיסים"; גורם בליכוד: "הוא בורח ממנהיגות"

לאחר שבחר באופוזיציה, שר הביטחון יצא במתקפה חריפה נגד ראש הממשלה • "הליכוד לא התעסק בשופטים עד תחילת חקירות נתניהו - מקווה שלא שינה תפיסתו רק כי זה נוגע לו" • בליכוד לא נותרו חייבים: "מצער שבנט מוכן לחבור לאופוזיציית שמאל"

עולה למתקפה: כיממה לאחר שהודיעו כי לא ייכנסו לממשלה אלא ישבו באופוזיציה, תוקף היום (שני) שר הביטחון ויו"ר ימינה נפתלי בנט את ראש הממשלה בנימין נתניהו על התנהלותו במו"מ וטוען: "נתניהו פירק את גוש הימין לרסיסים". 

במסיבת עיתונאים שכינס בשעות הצהריים, אמר שר הביטחון: "היינו נאמנים לגוש הימין ולא לאדם מסוים. מה שנתניהו עשה פירק את גוש הימין... הליכוד בחר לשלוח את ימינה ולהפוך אותנו ללא רלוונטיים ולא משפיעים. אם נתניהו לא רוצה אותנו בפנים, זה בסדר. אם נתניהו יפקיר את משרד המשפטים לידי השמאל, נהווה אופוזיציה לוחמת. אנחנו נציג תמיד חלופה. נציג את מה שצריך לעשות. אם רה"מ יחיל ריבונות על בקעת הירדן והיישובים, נגבה את זה. אם לא, נהיה ימין אפקטיבי. ימין שממנה שופטים, שמחיל ריבונות". 

עוד הוסיף השר בנט: "ההורים שלי חינכו אותי לתת ולעשות מה שנכון. האם אני מצטער בדיעבד שהיינו חלק מהגוש הלאומי? לא. האם אני שמח מהחלטת רה"מ לפרק את המחנה הלאומי לרסיסים? לא. אבל אני משלים עם זה. כשאתה הולך בדרך שאתה מאמין, אתה לא יכול להצטער על זה". 

בהמשך, התייחס בנט למצבו המשפטי של רה"מ ורמז על אפשרות כי המאבק על תיק המשפטים מונע מאינטרס אישי בנוגע לחקירותיו: "הליכוד לא התעסק בשופטים עד תחילת חקירות נתניהו. רוצה להאמין שהוא לא שינה את תפיסתו רק כי זה נוגע לו... אני רוצה להאמין שנתניהו לא רק ידאג לצרכים המשפטיים האישיים שלו אלא ידאג לשינוי עמוק. אבל הסימנים הראשונים לא טובים לכך כי הוא לא נלחם על תיק המשפטים". 

גורם בליכוד הגיב על הדברים: "מצער שבגלל מאבק פנימי על תיקים 'ימינה' מוכנה לחבור לאופוזיציית השמאל עם יאיר לפיד והיבא יזבק. ראש הממשלה נתניהו מביא מהלך היסטורי של החלת ריבונות על יהודה ושומרון ובמקום לקחת חלק במהלך בנט נכנע למאבק פוליטי פנימי, מוכן לוותר על חלקה של הציונות הדתית בממשלה, ובורח ממנהיגות"

"להקים מערך לאומי לבדיקות קורונה" 

במהלך מסיבת העיתונאים התייחס בנט גם להתמודדות עם משבר הקורונה ואמר: "המשימה העיקרית עכשיו של ממשלת החירום שקמה היא להקים מערך חירום לפנדמיה ב-140 יום. הגל הנוכחי של הקורונה מאחורינו, אנחנו רואים רק ירידה. זה בעיקר קשור לחום בחוץ, טמפרטורה, ומרכיבים אחרים בישראל".   

"אני יודע שיש מי שאוהב להשוות עצמנו למדינות הגרועות ביותר כמו בלגיה עם אוכלוסיה בוגרת ומזג אוויר קר. בישראל חם והאוכלוסייה צעירה, צריך להשוות למדינות דומות לנו. נעשו פה פעולות נכונות בתחילת הדרך. צריך לפתוח את הכלכלה ולהיערך למצב חירום שיכול להיות בספטמבר. איך אפשר להיערך באופן שלא נצטרך לסגור את הכלכלה במדינת ישראל?".

עוד הוסיף בנט: "יש להקים מערך לאומי לבדיקות חקירות ובידוד ולנצח את הקורונה בלי לפגוע בכלכלה ובחינוך. אפשר יהיה לשמור על בריאות אזרחי ישראל ולשמור על הכלכלה. ברחבי הארץ יש קופות חולים. רוצים להגיע למצב שאם תגיע מגפה נוספת עם מוטציה או חיבור לשפעת, שלא נופתע. אם כל רופא משפחה בשגרה יוכל להפנות אנשים לבדיקת קורונה. ברגע שיש 15-20 נשאים בעיר מסוימת, נקבל אזעקה ונוכל לטפל בזה" 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...