מפגינים דרוזים חסמו את צומת עזריאלי

מוחים דרוזים וצ'רקסים חסמו את הצומת המרכזי בת"א, במחאה על אי העברת 200 מיליון שקל, שלטענתם הובטחו להם • "אם אנחנו לא זזים - גם אתם לא"

צילום: צילום: קוקו // מפגינים דרוזים וצ'רקסים חוסמים את צומת עזריאלי // צילום: קוקו

"אם אנחנו לא זזים - גם אתם לא תזוזו": כמה עשרות בני העדות הדרוזית והצ'רקסית חסמו הערב (ראשון) לסירוגין את צומת עזריאלי שבתל אביב, במחאה על על העברות תקציביות שלטענת המפגינים הובטחו לעדות - אך לא הועברו.

לטענת המפגינים, שצעקו "אם אנחנו לא זזים – גם אתם לא תזוזו!", הממשלה הפרה הבטחות לשתי העדות, בהן אישורי תוכניות חומש לישובים הדרוזים והצ'רקסים, ועל כך שלא הועברו תקציבים בסך 200 מיליון שקלים שהובטחו להם.

עוד דורשים המפגינים להפסיק את "מדיניות יבוש היישובים הדרוזיים והצ'רקסיים", שמתקיימת לטענתם, וקראו לראש הממשלה בנימין נתניהו "מספיק עם ה'אחי'. די לאפליה ולקיפוח". חלק מהמפגינים אף נושאים שלטים עליהם כתוב ״גם בחוק הלאום בגדת בי?", "אין לנו עבודה, בגדת בי אחי" ו-״לקחת לי את הכבוד, בגדת בי אחי״. כמו כן הם נופפו בדגלי העדה הדרוזית ובדגלי ישראל.

מפגינים דרוזים וצ'רקסים חוסמים את צומת עזריאלי // צילום: קוקו
מפגינים דרוזים וצ'רקסים חוסמים את צומת עזריאלי // צילום: קוקו

חלק המפגינים, כאמור, חסמו את הצומת המרכזי וזאת בניגוד להנחיות המשטרה. כוחות משטרה נמצאים במקום במטרה לשמור על הצומת פתוח ולוודא כי המפגינים לא חורגים מהנחיות משרד הבריאות הכוללים מסיכה ושמירת מרחק בין מפגין למפגין בשל נגיף הקורונה.

מהמשטרה נמסר כי "המשטרה פועלת על מנת לאפשר לכל מי שחפץ בכך לממש את זכות המחאה וחופש הביטוי. בד בבד עושה המשטרה כל הנדרש כדי להבטיח את שלום הציבור ושמירה על הסדר הציבורי. המשטרה קוראת לציבור להישמע להוראות השוטרים בשטח ולהקפיד על עמידה בתנאי הרישיון ובסיכומים המוקדמים. שוטרי התנועה פרוסים בצירים הראשיים ופועלים להזרמת התנועה באופן מיטבי ומפנים את התנועה לצירים חלופיים כדי למזער עומסים בצומת".

הפגנה דומה התקיימה בשבוע שעבר - אז הצהירו מפגיני העדות כי הם יפגינו במהלך כל החודש כל עוד לא יתקבלו דרישותיהם. יו"ר פורום ראשי הרשויות הדרוזיות והצ'רקסיות, ג'בר חמוד: "רק התחלנו הבוקר, הזעם אדיר וחודש של מאבק לפנינו – נחריף את המאבק עד שכל דרישותינו יכובדו, בראש ובראשונה – הזרמת התקציבים המובטחים".

שוטר מבקש ממפגין דרוזי להישמע להנחיות // צילום באדיבות דוברות המשטרה
שוטר מבקש ממפגין דרוזי להישמע להנחיות // צילום באדיבות דוברות המשטרה

בתחילת החודש הודיעו הרשויות הדרוזיות והצ׳רקסיות כי ישביתו היום במחאה את הרשויות המקומיות ומערכות החינוך ביישובים. בנוסף, שביתה כללית החלה גם ברשויות הערביות. ועד הרשויות הערביות הודיע על השבתת מערכות החינוך והמועצות המקומיות במסגרת דרישתם מהממשלה לפיצויים בשל נגיף הקורונה.

בדיון שהתקיים אז בוועדת הכספים של הכנסת בהשתתפות ראשי הרשויות, אמר מנכ"ל המשרד לשיתוף פעולה אזורי, ד"ר יוסף דרזנין: "אגף התקציבים מסובב אותנו סביב האצבע הקטנה ואנו נעשה הכל כדי להילחם בו, לא רק ה-200 מיליון היו צריכים כבר לעבור אלא גם מעבר לכך".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר