"אסיה", סרט הביכורים של התסריטאית-במאית הישראלית רותי פרי-בר, זכה בשלושה פרסים בפסטיבל טרייבקה הניו יורקי, שהתקיים השנה במתכונת מקוונת ומצומצמת בשל המצב.
סרטה של פרי-בר קטף את פרס השחקנית הטובה ביותר בסרט עלילתי בינלאומי, שהוענק לשירה האס, את פרס הצילום לסרט עלילתי בינלאומי, שהוענק לדניאלה נוביץ, ואת פרס נורה אפרון המוענק לבמאית בעלת קול ייחודי - פרס בו זכתה גם טליה לביא, עבור סרט הביכורים שלה, "אפס ביחסי אנוש".
"היום בבוקר קמתי לבשורות מאוד משמחות", סיפרה האס בסרטון תגובה לזכייה שצילמה בביתה. "זה כבוד גדול ונורא מרגש. היינו אמורות ואמורים עכשיו להיות בטרייבקה על השטיח האדום... אבל זה באמת מרגש ומשמח בטירוף".
"אסיה" מתמקד במערכת היחסים שנרקמת בין אם חד הורית בשם אסיה (אלונה) לבין בתה בת ה-17, ויקה (שירה האס), על רקע מצבה המתדרדר של הבת. צוות השופטים, שכלל השנה את הבמאי דני בויל ("טריינספוטינג"), את העורכת סבין הופמן ואת השחקנים וויליאם הרט, דמיאן בישיר וג'ודית גודרש, ציין את התרשמותו מעבודת הבימוי הרגישה, המדויקת והעוצמתית, שלא מאפשרת לצופה להישאר אדיש למתרחש על המסך ולו לרגע. על עבודת המשחק של שירה האס כתבו השופטים: "הפנים שלה הם נוף אינסופי שבו אפילו ההבעה הקטנה ביותר יכולה לשבור את הלב".
"זהו סרט שמדבר על אימהות, אהבה וחמלה", מסרה פרי-בר בהודעה לתקשורת לאחר טקס חלוקת הפרסים (שנערך באינסטגרם, בשל המצב). "בתקופה הזו, כשכולנו כל כך כמהים לקרבה אנושית, הסרט מצליח לגעת בליבם של צופים ברחבי העולם וזה מבחינתי הישג אדיר. פרס נורה אפרון נועד לבמאיות פורצות דרך. לצערי, כמעט כל מי שמגיעה לעמדת הבימוי היא כיום פורצת דרך. בשנה האחרונה לא היתה ולו אישה אחת מועמדת בקטגוריית הבימוי של פרסי אופיר. משמעות ההצלחה של 'אסיה' תאפשר, כך אני מקווה, לבמאיות נוספות להמשיך ולפרוץ דרך". פרי-בר היא בוגרת מצטיינת של בית הספר לקולנוע ע"ש סם שפיגל, והתסריט של "אסיה" פותח במסגרת תוכנית הרזידנסי היוקרתית של פסטיבל קאן.
• אחרי הפרידה: בן זיני מגלח את הראש ובוכה
• בגלל הקורונה: שינויים בטקס האוסקר
• המדינה הראשונה באירופה שתחזור לשגרה
בפרס הסרט העלילתי הטוב ביותר בפסטיבל טרייבקה השנה זכתה הקומדיה הדרמטית "The Half of It", של הבמאית אליס וו. הסרט, שהופק בידי נטפליקס ושכבר זמין לצפייה בשירות הסטרימינג (תחת השם "מותר לאהוב"), שואב השראה לא מבוטלת מהסיפור הקלאסי של "סיראנו ברז'ראק" כדי לגולל מעשייה על אודות משולש אהבים קווירי בבית ספר תיכון.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו