אמנם עונת הטקסים של שנת 2021 לא בוטלה בעקבות וירוס הקורונה, אבל נראה שהיא לא תהיה זהה למתכונת של השנים הקודמות.
האקדמיה האמריקנית לקולנוע הודיעה היום (רביעי) על שינויים בכללים, עבור יוצרים המעוניינים שסרטיהם יהיו מועמדים לפרס בטקס האוסקר ה-93, ואיפשרה באופן רשמי להגיש גם סרטים ששודרו אונליין ולא הוקרנו בקולנוע, רק בשנה הזאת.
"עבור הטקס ה-93 בלבד", נמסר בהצהרה של האקדמיה, "סרטים שתוכננו להיות מוקרנים בבתי קולנוע אבל בסופו של דבר שודרו רק בסטרימינג או בשירותי הוויאודי, יוכלו להיות מועמדים לפרסים בקטגוריות שונות בטקס".
עד כה, כדי לקבל זכאות למועמדות, בין השאר סרטים היו חייבים להיות משודרים בהקרנה מסחרית בבית קולנוע בלוס אנג'לס במשך שבוע, לפחות שלוש פעמים ביום. "האקדמיה מאמינה שאין דרך טובה יותר לחוות את קסם הסרטים מאשר דרך צפייה בהם בבתי הקולנוע", מסרו נשיא האקדמיה דיוויד רובין והמנכ"לית דון הדסון. "עם זאת, המגפה הטרגית של וירוס הקורונה מחייבת חריגה זמנית בנוגע לזכאות למועמדויות בטקס".
על מנת שסרטים יוכלו לעמוד ביתר קלות בתנאי הקבלה כשייפתחו בתי הקולנוע, הרחיבה האקדמיה את המדינות בהן יהיה אפשרי להקרין את הסרטים מלבד לוס אנג'לס, והוסיפה לרשימה גם את ניו יורק, סן פרנסיסקו, שיקאגו, מיאמי ואטלנטה.
טקס האוסקר ה-93 יתקיים ב-28 באפריל 2021.
• האם עידן רייכל ראוי להשיא משואה?
• משדר יום העצמאות הארוך בישראל
• אייל ברקוביץ': "עודה צבוע תומך טרור"
• צפו: אגם רודברג בצילומי היריון
• "חמב"ר": אהבה לא קונים בריאליטי