השפעות הקורונה על ביטוח הרכב שלכם

כמו ענפים רבים אחרים בישראל, גם ענף הביטוח נפגע מענייני הסגר והקורונה • כעת נשאר לחכות האם חברות הביטוח עשויות ילכו יותר לקראת הלקוחות, עם הנחות והצעות יותר אטרקטיביות • האם זה אכן יקרה? נחכה ונראה

צילום: shutterstock // בעידן הקורונה, גובר הדגש על מתן מענה ללקוחות מרחוק

פגיעה בשירות

כמו ענפים רבים אחרים בישראל, גם ענף הביטוח נפגע מענייני הסגר והקורונה. הדבר מתבטא בחברות הביטוח ואצל הסוכנים בקבלת קהל כמובן, אבל גם בשירות הלקוחות. כתוצאה מכך, גובר הדגש על מתן מענה ללקוחות מרחוק, בעיקר דרך האינטרנט.

ישנה הנחיה מרשות שוק ההון בעקבות המצב, לפיה הארכת תוקף פוליסות שדורשות חידוש עשויה (לא חייבת) להתבצע אוטומטית, אם החברה לא מצליחה ליצור קשר עם הלקוח. עם זאת, כל חברת ביטוח מגיבה למצב באופנים שונים מעט. לכן, חשוב לבדוק שינויים עדכניים, ספציפית אצל חברת הביטוח שאיתה עשיתם ביטוח רכב. אתר החברה, הוא נקודת ההתחלה המומלצת לכך. 

מוציאים פחות 

בעקבות המצב, רובנו נאלצים "להדק את החגורה" מבחינה כספית. כתוצאה מכך, מצטמצמת באופן טבעי הנטייה לרכישת רכבים - חדשים או משומשים. במקביל לכך, עושים פחות ביטוחי רכב חדשים. אלא שלגמרי בלי רכב או שימוש בו, לא ריאלי עבור רובנו לאורך זמן והיכן שיש רכב, חייבים ביטוח. מה עושים? משתדלים לצמצם את ההוצאה החודשית על הביטוחים הקיימים, ככל הניתן. אופציה אחת שמאפשרת לעשות זאת, היא להקפיא את ביטוח הרכב (מלבד ביטוח החובה לרכב).

אופציה נוספת, כזו שאולי עדיפה במחשבה לטווח רחוק, היא לעבור לביטוח רכב שבו התשלום תלוי בהיקף הנסיעה. כך או כך, משתלם לבצע השוואת מחירי ביטוח רכב דרך אתר WOBI, תוך שימת לב בין השאר, לשני הטיפים הבאים: קילומטרז' נמוך הוא פרמטר שיכול להוזיל משמעותית במחירי הביטוח בחברות מסוימות - דרך וובי ניתן להכניס את הקילומטרז' כחלק משיקולי ההשוואה. בנוסף - לא הזזתם את הרכב ונגמר המצבר? בוובי ניתן להכניס להשוואה כיסוי גרירה ושירותי כביש, כדי לדאוג שתוכלו להגיע לכל מקום שצריך.

איפה האוטו? 

נתוני איתוראן שהתפרסמו בתקשורת, מדברים על כך שהיקף גניבות הרכב עלה בעקבות הקורונה ב-3%. זה אולי לא נשמע הרבה, אבל להערכת החברה, פתיחת הסגר ביהודה ושומרון עשויה להגדיל את היקף הגניבות בכ-20%. 



מדוע זה קורה? הסיבה לכך, היא כנראה שיש יותר מכוניות חונות, בעקבות צמצום משמעותי בשימוש בהן עקב הסגר. עבור גנבי הרכב, פירוש הדבר הוא שיש מבחר גדול יותר של מטרות. בנוסף, העומס הנמוך בכבישים מקל על הגנבים לחזור במהירות ל"מפעל" (משחטת הרכב). העלייה בהיקף גניבות הרכב עלולה כעקרון להביא לייקור הביטוח מצד חברות הביטוח. עם זאת, ישנו סיכוי טוב שמצב כזה לא יקרה, מאחר שהקורונה היא בכל זאת מצב זמני וגם לאור התחרות הרבה כיום בין חברות הביטוח.

לא מניע? יש ביטוח

לאחרונה, על רקע הסגר, רואים מצבים רבים שבהם רכבים מושארים ללא התנעה במשך זמן רב מהרגיל. כתוצאה מכך, כאשר יש צורך בשלב מסוים להשתמש ברכב, עולה משמעותית הסיכוי לכך שהמצבר לא יעמוד במשימה. הרכב לא יניע. ואכן, לפי נתוני חברת שגריר, הדרישה לשירותי התנעת רכבים גדלה בעקבות הקורונה בהיקף של 100%. נזכיר, כי סיוע בהתנעה של רכבים, הוא אחד מ"שירותי הדרך" הסטנדרטיים אשר כלולים בביטוחי רכב. 

חברות הביטוח לא הולכות לקראתנו 

רבים משלמים לא מעט על ביטוח רכב, למרות שרכבם מושבת רוב הזמן עקב סגר הקורונה. בארה"ב רואים החזרים של דמי ביטוח רכב עקב מצב זה, אך בארץ עדיין לא. כתוצאה מכך, הוגשה לאחרונה בקשה לתביעה ייצוגית נגד 12 מחברות הביטוח. כמו כן, אתר פוליסה מדווח כי רשות שוק ההון בוחנת את הנושא של עדכון תעריפי ביטוח רכב רכוש, בעקבות שינוי רמת הסיכון בו מדובר בביטוח זה עקב הקורונה. 

חברות הביטוח ילכו לקראתנו?

כאמור, השפעה אפשרית של הסגרים בעקבות הקורונה וצמצום השימוש ברכב שהם גרמו, היא שהצורך בביטוח רכב יצטמצם מעט. כתוצאה מכך, חברות הביטוח עשויות ללכת יותר לקראת הלקוחות, עם הנחות והצעות יותר אטרקטיביות של ביטוח רכב. האם זה אכן יקרה? נחכה ונראה. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר