מזכיר המדינה פומפאו נפגש עם בני גנץ

לאחר שנועד עם נתניהו, מזכיר המדינה האמריקני נפגש עם יו"ר כחול לבן בשגרירות ארה"ב בירושלים, ודן עימו בעיקר בהתפתחויות האזוריות • גם שר החוץ המיועד גבי אשכנזי היה בפגישה

גנץ (מימין) ופומפאו, היום // גנץ (מימין) ופומפאו, היום

מזכיר המדינה האמריקני מייק פומפאו נפגש היום (רביעי) בצהריים עם שר הביטחון המיועד, בני גנץ; ועם שר החוץ המיועד, גבי אשכנזי. הפגישה נערכה בשגרירות האמריקנית בירושלים.

גנץ שוחח עם פומפאו אודות ההתפתחויות האזוריות, בדגש על הצעדים האחרונים שנוקטת איראן בנוגע לפרויקט הגרעין, ולניסיונות ההתבססות שלה בסוריה ובלבנון. עוד דנו השניים בתוכנית השלום של הנשיא טראמפ, ובאפשרויות העומדות למימושה, וכן בנושא המאבק הבינלאומי המשותף בנגיף הקורונה והמאמץ הנדרש להגיע לחיסון בפרק הזמן הקצר האפשרי בכדי להציל חיי אדם. 

גנץ הודה לפומפאו על עמידתה של ארצות הברית לצד ישראל במאבק מול הטרור העולמי ועל תמיכת הממשל הבלתי מסויגת במאמצים להגעה לשלום ולהסדרה אזורית. השניים סיכמו לפעול בשיתוף פעולה ובתאום למען הערכים המשותפים לשתי המדינות ובשם הידידות העמוקה וארוכת השנים שהן חולקות.

יצוין כי פומפאו לא ייפגש עם שגריר ארה"ב בישראל, דייויד פרידמן, לאחר שזה חלה בדרכי הגרון. אמנם בדיקת קורונה שעשתה חזרה שלילית, אבל בפמלייתו של פומפאו העדיפו לא לקחת סיכון.

כזכור, גנץ ימונה לשר הביטחון בממשלת האחדות שתושבע מחר. עוד סוכם בין הצדדים כי תיקי האוצר, הבריאות, ביטחון הפנים, שיכון ובינוי, התחבורה והחינוך יהיו בידי מפלגת הליכוד ושותפותיה. על פי ההסכם, תיקי הביטחון, החוץ, המשפטים, התקשורת, התרבות והכלכלה יהיו בידי כחול לבן ושותפותיה. את תפקיד יו"ר הכנסת ימלא ח"כ יריב לוין מטעם הליכוד.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר