וירוס הקורונה פגע בצורה קשה בכל עולם המסעדנות ומוצרי המזון המהיר. מרבית המקומות נסגרו, חלק עברו למתכונת משלוחים וחלק פשוט נותרים ריקים, וככל הנראה יישארו כך גם כשהמשבר יחלוף, כי אנשים יפחדו להגיע.
ההתמודדות הזו והמצב החדש שנוצר הביא לשינוי מרענן במערכת היחסים המסקרנת בין הלקוח הפשוט לרשתות המזון והמסעדות. השינוי בא לידי ביטוי, בין היתר, בהפעלת שירות משלוחים ומכירת מוצרים משלימים, אך גם בטרנד חדש ומעניין שבמסגרתו החלו רשתות מהמפורסמות בעולם לחשוף לגולשים המאושרים חלק מהמתכונים הסודיים ביותר שלהן.
מדובר בטרנד עולמי, לא פחות, וריכזנו עבורכם כמה דוגמאות מהתקופה האחרונה. תופתעו לגלות אילו רשתות גדולות הצטרפו, ויש לנו תחושה שזה לא הסוף.
בורגר קינג
לאחר שכל סניפיה בצרפת נסגרו, העלתה הרשת את המתכון הסודי של ההמבורגר שלה, כדי שכל גולש וגולש יוכל להכין לעצמו בבית את המנה האהובה, או משהו בטעם דומה שיזכיר. על פי הרשת, מבנה הארוחה הוא לחמניה למעלה, בצל, חמוצים, קטשופ, קציצת בקר, מיונז, חסה, עגבניה ולחמניה מתחת.

הרשת גם חשפה את מקור המוצרים שלה, קרי מאילו חברות היא קונה כל מוצר. מי שחשף את המידע, שהיה סודי עד לא מזמן, הוא שף הרשת בצרפת, שהציוץ בחשבון הטוויטר שלו זכה לפופולאריות רבה ובעקבותיו גולשים רבים העלו לרשת גרסאות אישיות של ההמבורגר האהוב. זאת לצד גולשים אחרים שהביעו געגוע ותהו מתי הרשת תיפתח שוב.
מקדונלדס
רשת נוספת בתחום שחשפה מתכון שלה עבור הציבור התקוע בבית היא רשת מקדונלדס. הרשת זיהתה בבריטניה געגוע עז לארוחת הבוקר שלה מנקניק, ביצים וגבינה צהובה, ושחררה לרשת הסבר נרחב אילו מצרכים צריך ומה השיטה להכין את המוצר בבית בהסגר.
פרט א מגר
גם יצרנית העוגיות הבריטית האהובה פרט א מגר, שתושבי הממלכה קונים בה בדרך כלל עוגיות שוקולד צ'יפס ואשר סגרה את סניפה בכל בריטניה, נענתה לבקשתו של גולש והעלתה לעמוד הפייסבוק שלה את המתכון להכנת העוגיות. הרשת לא רק פרסמה את המתכון בצורה כללית, אלא רשמה גם את דרכי ההכנה והשיטות לאפיית 8 עוגיות שכאילו יצאו הרגע מהמאפייה עצמה, חמות מהתנור.
סטארבקס
ואם כבר המבורגר ועוגיות, אז גם קפה. האמריקאים, כידוע, מכורים לקפה מוקצף, מוצר שרשת הקפה הענקית סטארבקס נוהגת להכין בימי שגרה וכעת, כשסניפיה סגורים, לא ניתן להשיג. כאן לא הרשת עצמה פרסמה את הדברים, אלא מאות גולשים באינסטגרם ובטיק טוק החלו להסביר כיצד להכין לבד קפה מוקצף, ואף לשתף סרטונים של תהליך ההכנה הלא-קשה במיוחד של המשקה האהוב.
בסך הכל, מדובר בתהליך קל הכולל הקצפה של שתי כפות סוכר ושתי כפות קפה עם קצת מים חמים בצורה אינטנסיבית במשך 2 דקות ואז הוספה למים חמים ו/או חלב.
View this post on Instagram
גורדון רמזי
גם השף הבריטי הבכיר גורדון רמזי החליט לחשוף סודות מקצועיים, והסביר כיצד להכין ביצים מקושקשות - מוצר שסובל כעת מחוסר גדול בישראל - בצורה הטובה ביותר. לדבריו, יש 6 טעויות מרכזיות שפוגעות בטעם של התוצאה הסופית:
1. אל תתבלו את הביצים לפני הטיגון: הכנסת המלח פוגמת במרקם של הביצה, אז בשלב הזה תוסיפו דווקא חמאה - דבר שמייצר לביצים מרקם קטיפתי יותר.
2. טורפים את הביצים רק אחרי שהן על האש ולא לפני, ועדיף עם מרית עץ.
3. החום במחבת צריך להיות גבוה מהרגע הראשון ואז מורידים אותו ומעלים בהמשך לפי הצורך. אחת הטעויות היא שאנשים לא שמים את הביצים ישר על מחבת לוהט.

4. אל תפסיקו לערבב.
5. אל תטגנו את הביצים יותר מידי, החום שבהן ממשיך לפעול גם אחרי ההוצאה מהמחבת.
6. התיבול הוא אחרי ההורדה מהאש: שמים קצת מלח, קצת פלפל ועירית.טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו