ימינה במתקפה: "נתניהו מפרק את הבלוק"

רשימת הימין הגיבה על המשא ומתן בין הליכוד לכחול לבן – ואיימה במרומז לקדם את החוקים שנועדו לפסול את נתניהו מלכהן כראש ממשלה • בליכוד הגיבו בזעם: "הוכיחו שהם מוכנים לחבור לרשימה המשותפת בשביל ג'ובים"

בנט ושקד. "מכתיבה לו מה לעשות" // צילום: אורן בן חקון

מפלגת ימינה תקפה הערב (חמישי) את ראש הממשלה בנימין נתניהו, ואיימה להצטרף למפלגת יש עתיד בקידום חוקים נגד שחיתות, שאמורים לגרום לכך שנתניהו לא יוכל לכהן כראש ממשלה. הדברים באים לאור הדיווחים על התקדמות במשא ומתן בין הליכוד לכחול לבן, ודחיקת מפלגת הימין כתוצאה מכך לתפקידים שוליים יותר בממשלה המתוכננת.

בכירים בליכוד מסרו בתגובה: "ההודעה המבישה של ימינה מוכיחה שעבור ג׳ובים הם מוכנים לחבור לרשימה המשותפת ולשמאל הקיצוני כדי להפיל את ראש הממשלה נתניהו, בניגוד מוחלט להבטחתם לבוחריהם ובניגוד לבחירת מצביעי המחנה הלאומי".

"אנחנו לא חלק ממשחק הכיסאות של נתניהו וגנץ", נמסר בהודעת ימינה, "כבר שבוע שנתניהו מנהל את המו"מ לבד, בלי לשתף את שותפיו בשנה האחרונה. אם נתניהו מכר את כל מה שחשוב לימין, אין לנו שום כוונה להיות עלה תאנה בממשלת שמאל בראשותו שמוכרת את תיק המשפטים, מחסלת את הריבונות, מבטלת את חוק קמיניץ ועוד. 

"ימינה תקדם את ערכיה בממשלה או בכנסת. ארץ ישראל, תיקון מערכת המשפט, זהותה היהודית של המדינה, שוק חופשי, מלחמה בשחיתות, ועוד. מי שיהיה חתום על פירוק הבלוק הוא נתניהו", נמסר עוד בהודעת המפלגה. ההתייחסות למלחמה בשחיתות היא, כאמור, איום מרומז מצדה של המפלגה להצטרף למאמצי יש עתיד לקידום החוקים שאמורים למנוע ממי שמוגשים נגדו כתבי אישום לכהן כראש ממשלה ולהרכיב ממשלה.

המועמד המוביל למשרד המשפטים. אבי ניסנקורן // צילום: אורן בן חקון
המועמד המוביל למשרד המשפטים. אבי ניסנקורן // צילום: אורן בן חקון

כזכור, היום דווח על התקדמות במשא ומתן בין הליכוד לבין כחול לבן. בין השאר בכחול לבן מעוניינים בתיקי הביטחון, המשפטים והחינוך – כאשר שניים מהם, הביטחון והחינוך, נמצאים כיום בידי חברי כנסת מימינה, שר הביטחון נפתלי בנט ושר החינוך הרב רפי פרץ. בימינה קיוו להשיב לידי איילת שקד את תיק המשפטים בעת הקמת הממשלה החדשה. 

הדברים מצטרפים לדברי יו"ר יש עתיד ח"כ יאיר לפיד, שתקף היום את שותפו לשעבר יו"ר כחול לבן בני גנץ בטוויטר בעודו כותב כי "שלושה נושאים שאפילו לא עלו במו"מ הקואליציוני: קורונה, העסקים הקטנים, המאבק בשחיתות". גורמים בכחול לבן התייחסו לדברים בשיחה עם "ישראל היום ואמרו": "שלפיד ימשיך לצייץ, אנחנו נמשיך לעבוד בשביל ישראל".

מסתמן: ניסנקורן למשפטים

גורם בכחול לבן סיפר ל"ישראל היום" כי "הלכנו רחוק מאוד בשביל הכניסה לממשלת אחדות חירום כי היא נחוצה מאוד. כעת אנחנו ממשיכים לעמוד בשתי הדרישות המרכזיות שלנו: להחזיק בתיק המשפטים ולבחור את זהות השר, ולהתעקש על תפקיד יו"ר הכנסת". במילים אחרות, בכחול לבן עדיין דורשים שהתפקיד יישמר לח"כ מכחול לבן ולא יועבר לליכוד.

בכחול לבן ממשיכים להתעקש מול הליכוד על הממשלה פריטטית ולא מוכנים להתקפל משתי דרישות מרכזיות - תיק המשפטים ותפקיד יו"ר הכנסת. "קשה להם לעכל את דמותו של ניסנקורן כשר המשפטים", הסביר גורם המעורה במו"מ. עם זאת, גורמים בכחול לבן הודו כי לפי המו"מ המתגבש עם הליכוד, מסתמן שאכן ניסנקורן ישמש שר המשפטים.

לפיד דחה את הודעת ימינה, ואמר בתגובה כי "מלחמה בשחיתות היא לא סחורה פוליטית ולא תלויה בג'וב שמציעים לך. בשחיתות לא 'נלחמים מבפנים'. אם אתה בפנים, אתה חלק ממנה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר