סוף השבוע הזה יהיה שונה מכל מה שהכרנו. הגבלות התנועה החדשות הפכו את ערי ישראל לערי רפאים. בירושלים לא זוכרים מראות שכאלה. יו"ר ועד סוחרי שוק מחנה יהודה, טלי פרידמן, אמרה בצער: "התחושות קשות. הסוחרים ואני כואבים את המצב. לראות את שוק מחנה יהודה כך, זה דבר שלא מוכר ולא זכור גם לזקני השבט. הייתי שמחה לשדר אופטימיות, אך לא כך הם פני הדברים".
אוכפים את ההסגר: הצטרפנו לפעילות צוות היס״מ בתל אביב // צילום: גיל קרמר // עריכה: עדן בראל
רב הכותל המערבי, הרב שמואל רבינוביץ, אמר בעקבות סגירת המקומות הקדושים: "בכאב ובצער רב גם דרכי ציון אבלות לנוכח המגיפה החמורה, שפקדה את ישראל והעולם כולו. בשעה קשה זו יש מצווה גדולה של ונשמרתם מאוד לנפשותיכם ולא תעמוד על דם רעך למלא את ההוראות של האחראים על בריאות הציבור, וכך יש לנהוג".
גם העיר תל אביב לא ידעה מימיה שקט שכזה. מקומות מרכזיים בעיר נראו אתמול לאחר ההנחיות החדשות שוממים לחלוטין, ונותרו בהם ניידות משטרה שמפזרות את המגיעים למקום. בעקבות ההנחיות בעיריית תל אביב מצפים שהתושבים מהעיר ומחוצה לה יישמעו להנחיות, ולא יגיעו לחופי הים או לגינות הציבוריות הגדולות.
עוד בנושא:
שב"כ: חשפנו עד היום 500 חולי קורונה
חשש: התפרצות של נגיף הקורונה בבית שמש
בתוך כך, ככל הנראה לראשונה בהיסטוריה של מדינת ישראל, צפויים כל בתי הכנסת במדינת ישראל להיות סגורים בערב שבת. רבים צפויים להתפלל במניינים מאולתרים בכל רחבי הארץ. כבר בשבוע שעבר החל מיזם של תפילת מרפסות, ובד בבד התקיימו תפילות בחדרי המדרגות של בניינים, תוך שהמתפללים שומרים על מרחקים בטוחים בין הדיירים ומקבלים את השבת בשירה ובתפילה.

במשטרה עומדים במהלך סוף השבוע הקרוב לשים דגש חזק על המרכולים ולהקפיד על העמידה בתנאים הנדרשים, לפי הנחיות משרד הבריאות. שם אומרים כי מצד אחד, מאפשרים לציבור לצאת לקניות, אבל מנגד קיים שיעור נדבקים גבוה.
באזור תל אביב ערכו השוטרים לפני השבת סבב בין כל גבאי בתי הכנסת והסבירו להם כיצד לנהוג, ואלה מבינים את חומרת המצב ומשתפים פעולה עם המשטרה. בין לבין יערכו השוטרים גם סיורים במקומות הבילוי, כגון הפארקים וחופי הים, כדי שלא יישנו המראות מהשבוע שעבר של אנשים שיצאו מבתיהם.
בהכנת הידיעה השתתפו אבי כהן, יורי ילון, חנן גרינווד ודניאל רוט־אבנרי
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו