ביה"ח הדסה // צילום: יואב ארי דודקביץ'

נפטר שלישי מהקורונה: בן 87 מבית האבות "נופים" בירושלים

מוות שלישי מהקורונה • בביה"ח הדסה עין כרם מת חולה שסבל ממצוקה נשימתית וממחלות רקע • היה דייר בבית האבות בו התגורר הנפטר הראשון

מקרה מוות נוסף מקורונה בישראל: בן 87, דייר בבית הדיור המוגן "נופים" שבירושלים, נפטר היום (שלישי) בבית החולים הדסה עין כרם שבבירה, לאחר הידרדרות מהירה במצבו. הוא אושפז שלשום במוסד הרפואי לאחר שסבל ממצוקה נשימתית משמעותית. חולה זה נמנה על דיירי בית האבות הירושלמי שבו התגורר גם הנפטר הראשון מקורונה בארץ, אריה אבן ז"ל.

בהדסה מסרו: "מדובר במטופל עם מחלות רקע שונות, לרבות סוכרת, דמנציה ואף אירוע מוחי שעבר. המטופל הובא להדסה מבית אבות שבו התגורר כשהוא כבר מאובחן עם הנגיף ואינו חש בטוב מזה זמן. לצערנו, מצבו כאמור התדרדר במהירות, וצוות בית החולים עדכן את משפחתו כל העת. צוותי הדסה עשו כל שביכולתם על מנת להקל על סבלו, ומוסרים תנחומיהם הכנים למשפחה".

מוקדם יותר היום הודיע בית החולים וולפסון כי מלכה קבע בת ה-67 שאושפזה לפני כשבוע לאחר שנדבקה בקורונה - נפטרה. החולה, שהייתה מאושפזת במחלקת טיפול נמרץ בימים האחרונים כשהיא מורדמת ומונשמת, התמודדה עם מחלת רקע קשה והבוקר סבלה מקריסת מערכות. "צוות הטיפול הנמרץ שלנו נלחם על חייה במסירות רבה, אך מצבה הידרדר ולמרות טיפול אינטנסיבי היא נפטרה", נמסר מבית החולים. "אנחנו משתתפים בצערה של המשפחה, נמסרה להם הודעה בנושא וצוותי העבודה הסוציאלית שלנו בקשר עימם". מועד הלוויתה טרם פורסם וזו תערך לאחר שהמשפחה, שחלק מהם נמצאים בבידוד, יתייעצו עם גורמים מוסמכים ויקבעו מועד מתאים.

מלכה קבע, נפטרה לאחר שחלתה בקורונה // צילום: באדיבות המשפחה

הבוקר עדכנו במשרד הבריאות כי מספר חולי הקורונה בישראל עלה ל-1,656, מתוכם מאושפזים במצב קשה 31 בני אדם, וכך גם מספר החולים במצב בינוני שזינק מ-40 ל-47. 1,528 אנשים אובחנו כחולים במצב קל. עם זאת, מספר המחלימים עלה גם הוא ל-49. בסך הכל, מדובר בעלייה של למעלה מ-500 מקרים בתוך פחות מ-48 שעות. 

בבית החולים פדה פוריה בטבריה מאושפזים כעת חמישה מאושפזים, ארבעה מהם במצב בינוני. החולה החמישי, תושב מג'אר בן 34 ומעשן כבד, הגיע אמש לבית החולים עם שיעול וחוסר תיאבון. הוא אושפז במצב קל במחלקה הייעודית של חולי הקורונה ובני משפחתו התבקשו להיכנס לבידוד.  

בתוך כך, מבית החולים איכילוב נמסר כי תוצאות הבדיקה של הגבר בשנות ה-40 לחייו, שנפטר אמש בבית החולים ונבדק אם חלה בקורונה - חזרו שליליות. 

עוד בנושא:

• עשרות רופאים בכירים דורשים: "להחליף את מנכ"ל משרד הבריאות"

• נתניהו החליט: הגבלות מחמירות על התנועה; אכיפת ההסגר תוגבר באופן משמעותי

• דו"ח מבקר המדינה מזהיר: כשלים במוכנות ישראל להתמודדות מול התפרצות מגפות

• הדסה: רופאים יישאו תג "נקי מקורונה"

אמש יצאו עשרות רופאים בכירים, מנהלי מחלקות ויחידות בבתי החולים ברחבי הארץ בקריאה חסרת תקדים להחליף את מנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב, ולמנות רופא במקומו. "אנו חייבים להשמיע את קולנו", כתבו הצוותים הרפואיים במכתב ל"מנהיגי מדינת ישראל", כלשונם. "האזרחים לא יצאו לרחובות על הרס מערכת הבריאות הציבורית - ויום הדין הגיע".

הכותבים הוסיפו: "בימים אלה מתקבלות החלטות התלושות מהמציאות הקלינית בשטח ומתעכבות החלטות חיוניות. הנהגת המערכה כשלה במדיניות הקריטריונים לבדיקת קורונה. חולים בקהילה ובבתי החולים, כולל חולים בדלקות ריאה ואנשי צוות רפואי בכל הארץ, לא נבדקו כלל במשך שבועות. רבים בצוות הרפואי נשלחים ל'קרב' ללא כלי הנשק המתאימים. לצערנו, עדיין 'לא נפל האסימון'. ההגנה על בריאות הצוותים הרפואיים היא חלקית, לא מספקת ובמקומות רבים לא קיימת כלל. היא מעמידה בסכנה את יכולתנו לנצח במערכה".

השתתפה בהכנת הידיעה: עדי חשמונאי

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...