משבר הקורונה נותן אותותיו הברורים גם על שוק האוכל המקומי, מבתי עסק שנסגרים ועד למקומות ממכר מזון הנחשבים חיוניים, אך מתמודדים עם הגבלות ההתקהלות החדשות, המרחיקות לקוחות בהמוניהם.
בשוק מחנה יהודה מתרגלים למציאות חדשה // צילום: יוני ריקנר | בשוק מחנה יהודה מתרגלים למציאות חדשה // צילום: יוני ריקנר
אחד המקומות שהיו מורגלים בתנועה יומיומית המונית הם שוק מחנה יהודה בירושלים, שסופג בימים אלו מכה קשה. בעלי דוכני פירות וירקות, ובסטות אוכל למיניהם, מספרים ל"ישראל היום" הירידה הדרסטית במכירות, ואיך מתמודדים עם שוק בצל קורונה.
יהודה אוחיון, בעל דוכן בשוק, סיפר: "המצב הוא לא פשוט, הוא מורכב. כולם מבולבלים, אף אחד לא יודע מה הוא עושה".
יקיר יעקובי, שעובד גם הוא בשוק, מספר על הירידה ברווחים: "יש לנו ירידה של איזה 60-70 אחוזים לפחות. אתה מרגיש את זה בצורה קיצונית. יש מרחק מלקוח, יש הכל. אבל אתה מרגיש עדיין פגיעה, אנשים לא באים".
צפו בכתבה המלאה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו