הפריט החם: כך תשיגו מסכה מעוצבת

"הביקוש עצום": תמר אכילוב לא חשבה שהמסכה המעוצבת שייצרה עבור בתה החולה באסטמה תהיה לפריט נחשק, אך בהלת הקורונה עשתה את שלה

צילום: תמר אכילוב // הביקוש מטורף

וירוס הקורונה עדיין מתפשט, ובמקביל רבים עוטים על עצמם מסכות פנים, שהפכו לפריט מבוקש. מיטל סופר, בעלת חנות בגדים בתל אביב, לא חשבה שהמסכה שעיצבה תהיה לדבר החם. "לשותפה שלי יש ילדה חולת אסטמה והיא כל הזמן חיפשה פתרון עבורה לימים בהם יש זהום אוויר, יום אחד היא חזרה אלי עם רעיון לייצר מסכה שתתאים לילדים, ייצרנו כמות קטנה, שמנו בחנות ובאתר האונליין ומהר מאוד זה הפך לפריט מבוקש מעל המצופה. מגיעות הזמנות מכל הארץ, רק היום חידשנו מלאי".

תמר אכילוב, השותפה במיזם מוסיפה, "הייתי בהרצאה שסיפרה על טרנדים עולמיים בתחום האופנה, ובין השאר דיברו שם על מסכת הפנים שתהפוך לפריט חובה בגלל זיהום אוויר, עונות מעבר בהם יש עליה בסופות חול ואבק. ישר חשבתי על הבת שלי, שתוכל להסתובב עם משהו אופנתי ונוח ולא תראה מוזר. המסכות שלנו נמכרות בשני גדלים, לילדים ולמבוגרים ומחירן 35 שקלים".

לדבריה, "המסכות מגנות בצורה עקיפה. ברגע שיש לך מסכה על הפנים, הידיים פחות נוגעות בפה ובאף, וככה פחות מסתכנים. בנוסף, יש כל מיני מחלות וזיהומים באוויר, וזה מונע את הסיכוי להידבק בהם בתקופה הנוכחית".

צילום: תמר אכילוב
צילום: תמר אכילוב

השתיים מספרות כי המסכות, מלבד היותם צבעוניות ויפות, גם שומרות על כדור הארץ. "במקום לרכוש כל הזמן מסכות שצריך לזרוק ולהחליף כי הן מתבלות או לא נוחות, המסכות שלנו מיוצרות בארץ מבד כותנה, ניתנות לרחיצה במכונת כביסה, כך שניתן להשתמש בהן שוב ושוב. הן גם נוחות כי יש בהן פטנט שניתן להתאים אותן בהתאם למבנה הפנים, ולכן ניתן ללכת איתם מבלי שזה יציק אחרי זמן מה".

סופר מציינת כי קשה לעמוד בביקוש לאחרונה, "מאחר שרק אנחנו בארץ מייצרות מסכות כאלה הביקוש הוא עצום. בסך הכל התחלנו עם זה לפני שבוע עם כמות של 1,500 מסכות ותוך ימים ספורים נמכרה כל הכמות. אתמול הגיע משלוח חדש של 1,200 יחידות ואני כבר נערכת להוציא משלוחים לאנשים שהזמינו".

צילום: תמר אכילוב
צילום: תמר אכילוב

לדברי סופר, "אנשים מתקשרים ומזמינים דרך האתר ואני שולחת להם במשלוח עד הבית. החנות היא על הכביש, אלה שמגיעים מכל הארץ נכנסים מהר לחנות, קונים ויוצאים לדרכם. רואים את הפחד והלחץ שלהם בעיניים, הם לא מסתכלים על שום פריט אחר, זו תחושה לא קלה לאף אחד. במקרה שלא נוכל לעבוד עוד מהחנות נוציא כמובן רק בחברת שליחויות עד הבית".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר