ספרד: למעלה מ-10,000 נדבקו בקורונה

149 בני אדם מתו מהמגפה ביממה החולפת ומספר המתים עומד על 491 • הסגר הכללי במדינה צפוי להימשך יותר מ-15 ימים

חיילים מצבא ספרד עורכים חיטוי בעיר מלגה // צילום: איי.פי // חיילים מצבא ספרד עורכים חיטוי בעיר מלגה // צילום: איי.פי

מגפת הקורונה בספרד משתוללת בספרד: 1236 בני אדם אובחנו כחולים או נשאים של הנגיף ביממה החולפת ו-149 מתו כתוצאה ממנו, כך דיווחו היום (שלישי) רשויות הבריאות במדינה. 

מספר הנדבקים הכולל במדינה, שהכריזה במהלך סוף השבוע על סגר אזרחי כללי, עומד כעת על 11,178 נדבקים ונשאים ומניין המתים עומד על 491. ספרד הפכה למדינה הרביעית מבחינת סדר הגודל של התפרצות המגפה, אחרי סין, איטליה ואיראן, ולמדינה השנייה במספר החולים הפעילים בה. 

ראש ממשלת ספרד, חוזה לואיס אבאלוס, אמר היום כי העוצר במדינה צפוי להימשך יותר מ-15 יום. "יידרש מאמץ מיוחד וסבלנות על מנת לנצח במלחמה נגד הקורונה". שר האוצר במדינה, פדרו סנצ'ז, ניסה לנחם את עמו ואמר: "בקרוב נוכל לשוב למקומות העבודה שלנו ולבקר את משפחותינו וחברינו. עד שזה יקרה, אסור לנו לאבד אנרגיות חיוניות, אל לנו לאבד את הדרך".

עוד בנושא:

מצב חירום בספרד: הממשלה תכריז על סגר כללי

טרגדיה בספרד: מאמן הנוער של מלאגה מת מקורונה

ספרד: מניין המתים מקורונה כמעט הכפיל את עצמו ביממה

ספרד נמצאת תחת סגר אזרחי כללי ואתמול הודיעו חברות הגדולות במדינה, בהן יצרנית הרכב הגדולה סיאט, כי יפסיקו את העבודה במפעליהן, לאחר שרוב התעשייה הוגדרה כ"לא חיונית".  הרחובות בערים במדינה שוממים והאזרחים מורשים לצאת רק למשימות חיוניות כמו קניית מזון, תרופות או קבלת טיפול רפואי.

בתוך כך, תייר הולנדי אובחן כחולה קורונה בבית מלון באי הפורטוגזי מדירה, דבר שהביא לבידודם של כל מאה ועשרים יושבי המלון. הולנד הפכה גם היא בימים האחרונים למוקד התפרצות של קורונה ומספר הנדבקים במדינה עומד על 1,413. 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר