ח"כ אביגדור ליברמן // צילום: אורן בן חקון // ח"כ אביגדור ליברמן // צילום: אורן בן חקון

הכל אישי: הסיבוב שעשה ליברמן עם "חוק נתניהו"

יו"ר ישראל ביתנו הכריז כי יתמוך בחוק שלא יאפשר לח"כ שנגדו עומדים אישומים להרכיב ממשלה, אך רק לפני כמה חודשים הוא נשמע אחרת לגמרי

סיעת ישראל ביתנו התכנסה היום (חמישי) והחליטה, בהובלת יו"ר הסיעה ח"כ אביגדור ליברמן, כי היא תתמוך ביוזמת החוק המונעת מח"כ שהוגש נגדו כתב אישום לכהן כראש ממשלה בישראל.

בהודעה שמסרה הסיעה נמסר כי "בישיבת הסיעה שהסתיימה כעת הוחלט לפעול לקידום שני חוקים. הראשון חוק המגביל כהונת ראש ממשלה לשתי קדנציות. השני חוק המונע מח"כ שעומד נגדו כתב אישום להיות מועמד להרכבת ממשלה", נכתב בהודעת הסיעה. 

עמדתו של ליברמן וסיעתו נראים הגיוניים לפחות ברמה הפוליטית, זאת לאור השסע בין הגושים וקמפיין הבחירות האישי והמכוער שידעה המדינה בחודשים האחרונים. אך רק בחודש נובמבר של השנה שעברה, כתב חבר הכנסת ליברמן בעמוד הפייסבוק שלו עמדה אחרת בה הביע התנגדות לחוק.



ליברמן כתב אז כי "מאז ה-17 בספטמבר 'ישראל ביתנו' דחתה הצעות שונות שהגיעו אליה למהלכים חד צדדיים, שיכולים לפגוע במו"מ להקמת ממשלה, כגון תמיכה בחוק המונע מח"כ שיש נגדו כתב אישום להציג מועמדות לראשות ממשלה ולהחליף את יו"ר הכנסת. עשינו זאת משתי סיבות: 1. אנו מתנגדים בתוקף למהלכים חד צדדיים שנויים במחלוקת בתקופת מעבר, טרם הקמת קואליציה. 2. מדובר בחוק פרסונאלי גישה שאנו ב'ישראל ביתנו' מתנגדים לה באופן עקרוני".

 

ליברמן חזר על דברים אלו בפוסט נוסף שפרסם בעמוד הפייסבוק שלו ב-11 לנובמבר בו כתב כי "אין לי שום מניע אישי ואין לי שום ונדטה כנגדו. במערכת הבחירות האחרונה אמרתי לא פעם, שמבחינתי כל עוד אין פסק דין חלוט ראש הממשלה יכול להמשיך ולמלא את תפקידו".

"עם תום מערכת הבחירות הוצע לנו להעביר חוק המונע מחבר כנסת שיש נגדו כתב אישום להציג מועמדות לראשות הממשלה. אמרתי שאנחנו נתנגד לכך, כי זהו חוק פרסונלי. לאחר מכן הוצע לנו להחליף את יו"ר הכנסת ולא הסכמנו. במתווה שפרסמתי, אמרתי שבהתאם למתווה הנשיא נתניהו יכהן ראשון כראש הממשלה. לכן, כל בר דעת מבין שאני פועל באופן הגיוני, אחראי וממלכתי, ללא שום שיקול אישי. גם בראיון לרינה מצליח ב26.10.19, אז אמר ליברמן כי הוא מתנגד לחוק בעיקר בתקופת כנסת מעבר, "פנו אלי בוא נמנע מחבר כנסת שיש לו כתב אישום להתמנות, אני לא תומך בזה כי אי אפשר בתקופת המעבר להעביר חקיקה שהיא שנויה במחלוקת", כתב ליברמן.

 

מדוע השתנתה עמדתו של אביגדור ליברמן? השאלה הזו מעניינת אך קשורה ככל הנראה לחתול השחור שעבר בין ליברמן לראש הממשלה בנימין נתניהו ולטינה שצבר ליברמן בתפקידו כשר ביטחון תחת נתניהו. עם הזמן התבטא ליברמן שוב ושוב נגד ראש הממשלה ונראה כי ההבנה שלא יוכל להפילו בבחירות דחפה את יו"ר ישראל ביתנו לעמדתו הנוכחית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...