צילום: עדי פרקש, שליחת המחלקה לתפוצות בהסתדרות הציונית העולמית // השגרירים טועמים מהמטבח הישראלי

כשהמטבח הישראלי פוגש תרבויות שונות

השף אסף שנער ממסעדת ״חוות צוק״ הגיע לבשל אוכל ישראלי אותנטי לשגרירים הזרים המוצבים בהולנד • מה הם חשבו?

שיתוף פעולה של המחלקה לתפוצות בהסתדרות הציונית העולמית ושגרירות ישראל בהולנד יצר בתחילת השבוע מפגש קולינרי תרבותי מרתק לשגרירים הזרים המוצבים בהולנד.

שגריר ישראל בהולנד, נאור גילאון, אירח ביום ראשון בבית השגרירות כ-30 דיפלומטים בכירים מכל העולם לאירוע משותף עם המחלקה לתפוצות בהסתדרות הציונית העולמית בסגנון מיזם ״מבשלים בעברית״, שהעניק לשגרירים הצצה אל המטבח הישראלי.

את האירוע, ברוח ׳אוכל רחוב ישראלי׳, הוביל השף אסף שנער ממסעדת ״חוות צוק״, שנמצא בימים אלה בסבב אירועים בקהילות שונות באירופה מטעם המחלקה לתפוצות. הדיפלומטים השונים גילו התעניינות רבה בקולינריה הישראלית המשגשגת, ונחשפו לישראל דרך המנות מעשה ידיו של אסף שנער, שהביא את ישראל על גווניה, תבליניה ועושרה התרבותי.

בין המנות שהוגשו לשגרירים היו סינייה טלה, חריימה דג לשבת, סלט שרי, אנשובי ופטרוזליה, סלט סלק חי, סלט גזר מרוקאי, חציל שרוף וטחינה ירוקה, חלה של שבת, פיתות, מרק פרסי, וכמובן גם חומוס וסחוג. בגזרת המתוקים היו מלבי, כנאפה ואפילו בקלאווה, לצד יין מיקבי רמת הגולן.

צילום: עדי פרקש, שליחת המחלקה לתפוצות בהסתדרות הציונית העולמית
צילום: עדי פרקש, שליחת המחלקה לתפוצות בהסתדרות הציונית העולמית

שגרירי ארמניה, יוון וברזיל נהנו מהמנות הייחודיות, בעוד ששגרירת קנדה העלתה זיכרונות יפים מהתקופה בה שהתה בישראל. באירוע היו גם שגרירי רומניה, סרביה ושגריר יפן, שסיפר כי לראשונה בחייו אכל נענע טרייה בסלט, שגריר אקוודור, הקונסול של הודו, שדאג לקחת את המתכון למלבי שהוגש וגם השף ההולנדי יוליס גספר, שעתיד לבקר בקרוב בישראל.

"מבשלים עברית" הוא מיזם מצליח חובק עולם ובמרכזו סדרת מפגשי בישול חודשיים סביב האוכל היהודי והישראלי. המשתתפים מעלים זיכרונות מהבית, לומדים מילים חדשות בעברית, מבשלים ביחד מטעמים נבחרים מהמטבח הישראלי ויוצרים קהילה.

צילום: עדי פרקש, שליחת המחלקה לתפוצות בהסתדרות הציונית העולמית
צילום: עדי פרקש, שליחת המחלקה לתפוצות בהסתדרות הציונית העולמית

גוסטי יהושע ברוורמן, ראש המחלקה לתפוצות בהסתדרות הציונית העולמית אמרה כי, "מצאנו כי הטרנד העולמי של תכניות בישול יחד עם ההצלחה המרשימה של שפים ישראלים בעולם הוא אמצעי אטרקטיבי לחיבור לישראל של הקהילות היהודיות בכל הגילאים. זו הייתה הזדמנות יוצאת דופן עבורנו לחשוף עוד זווית של ישראל ובדרך לחזק את הקהילה היהודית המקומית".

השף אסף שנער אמר כי, "כולם אוכלים, לכולנו יש זכרונות מאוכל שמעורר רגשות, אהבות וגעגוע. אוכל הוא מכנה משותף, שמחבר בין תרבויות, דתות ולאומים. אם נניח לגבולות הפוליטיים בצד נגלה אנשים ומנהגים שמעשירים אותנו ומלמדים אותנו איך להנות מהיומיום שלנו. ישראל היא מקום בו המציאות הפגישה תרבויות של מזרח, מערב, מוסלמים, יהודים, דרוזים ונוצרים ביחד. סביב המפגש הזה נוצרים חיבורים מדהימים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...