מתחם בדיקות שהוקם לחולי קורונה בבית החולים שיבא

מתחם מבודד וצוות מיוחד: כך נערכים בישראל לחזרת הנוסעים מספינת הקורונה

שר הבריאות ליצמן הורה על הקמת יחידה נפרדת בבית החולים שיבא לטיפול באזרחים שאמורים לחזור מיפן, ככל הנראה לקראת סוף השבוע • מנכ"ל משרד הבריאות: "מדובר באירוע לוגיסטי ורפואי מורכב"

במשרד הבריאות הורו להנהלת המרכז הרפואי שיבא להיערך לקליטת האזרחים הישראלים ששהו על "ספינת הקורונה" עם שובם מיפן. שר הבריאות יעקב ליצמן ומנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב הנחו את בית החולים לאייש יחידה נפרדת על ידי צוות מיוחד שהוקצה לצורך המשימה.  

בזמן שהמטופלים ישהו ביחידה, ימשיכו בשיבא בפעילותם השוטפת תוך כדי שמירה על הפרדה מלאה - פיזית ותשתיתית - ממתחם הבידוד.

"אנחנו עובדים בתיאום עם שלטונות יפן, משרד החוץ וכל גופי החירום במדינה על מנת להשיב ארצה את הנוסעים על הספינה בשלום", אמר שר הבריאות יעקב ליצמן. "נעשה זאת תוך הקפדה יתרה על בריאות אזרחי מדינת ישראל והפקדה על בריאות הנוסעים".

מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן: "כל הטיפול בהבאת הנוסעים מהספינה הוא אירוע לוגיסטי ורפואי מורכב ויש להודות לכלל הגופים שלוקחים בכך חלק. לכלל חברות הביטוח מגדל, הראל, כלל ופספורטכארד שחכרו את המטוס ומסייעים בהבאתם של הנוסעים. כמו כן למד"א שייערך בשדה התעופה כדי להסיע אותם. גם שאר גופי החירום עובדים בתיאום מלא עמנו וסייעו להוביל מהלכים שמנעו עד כה את כניסת הנגיף לישראל. נמשיך לפעול בהנחת עבודה שהנגיף בישראל תוך שמירה מרבית על ערך בריאות הציבור".

"המומחיות שלנו היא בהובלה ובטיפול במשימות חירום לאומיות", הצהיר מנהל המרכז לרפואה במצבי חירום בשיבא, פרופ' אלחנן בר-און, "וכך נעשה גם במקרה זה - במקצועיות ובאחריות".

משפחת דהן המורחבת, טרם הכניסה לבידוד // צילום: באדיבות המשפחה
משפחת דהן המורחבת, טרם הכניסה לבידוד // צילום: באדיבות המשפחה

בתוך כך, לאור הנחיית משרד הבריאות לבידוד לנוסעים השבים מתאילנד, שר החקלאות צחי הנגבי מבקש ממשרדי הבריאות, הפנים והחוץ להאריך את שהיית העובדים הזרים מתאילנד שפועלים במשקים החקלאיים בישראל - ולא להביא חדשים במקומם.

בעוד כמה שעות אמורה לצאת טיסה מתאילנד לישראל ועליה עשרות עובדים זרים. בשבועות הקרובים צפויים להגיע לארץ מאות עובדים נוספים מתאילנד. 

"החקלאים אינם יכולים לעמוד בהנחיות משרד הבריאות ולהבטיח כי העובדים החדשים יהיו בהשגחה מתמדת ומבודדים מן הסביבה, יעברו בדיקות רפואיות קבועות ויישארו בבידוד במקרה של חשש למחלה", הסביר השר הנגבי. "יש בארץ מספיק עובדים זרים מתאילנד ששהו כל השנה בישראל, ואמורים לצאת מן הארץ. כל עוד קיימת סכנת מחלת הקורונה, צריך להאריך את אשרת שהייתם בישראל במקום לסכן את הציבור באמצעות הגעת עובדים חדשים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...