אהוד בנאי על עדן אלנה ומוזיקה אמונית

"אני מקווה שזה כי היא היתה טובה", אמר אהוד בנאי לאחר זכייתה של עדן אלנה ב"הכוכב הבא" • על גל המוזיקה האמונית הגיב: "אני לא מרגיש חובה לנפנף בדתיות שלי"

אהוד בנאי, צילום: קוקו

הזמר אהוד בנאי התארח בתוכנית "אבק כוכבים" עם עופר וינשטיין שתשודר מחר (שישי, 15:00) ברדיו לב המדינה. במהלך הריאיון הפנה וינשטיין את תשומת לבו של בנאי, אחד ממובילי המאבק בגזענות בישראל עוד משנות השמונים עת שחרר את השיר "עבודה שחורה", לעובדה כי עדן אלנה היא הישראלית הראשונה ממוצא אתיופי שתייצג את ישראל באירוויזיון.

"זה לא העולם המוזיקלי שלי ואת האירוויזיון אני רואה מרחוק", הודה בנאי, שלא צפה בגמר "הכוכב הבא". על זכייתה של אלנה אמר: "אני מקווה שזה לא בגלל צבע העור אלא באמת בגלל שהיא היתה טובה".

באדיבות רדיו לב המדינה // צילום: קוקו

בהקשר זה שוחח וינשטיין עם בנאי על מצב הגזענות בישראל. "לא עברנו הרבה מאז 'עבודה שחורה', אתה רואה את המחאות של עולי אתיופיה ואת יחס המשטרה, לצערי יש הרבה מה לעשות", טען הזמר. "זה גם כלפי עולי אתיופיה, זה גם כלפי המגזר הערבי שחי בתוכנו וזה גם בינינו לבין עצמנו -היחס הקוטבי ולפעמים מזעזע בין שמאל לימין, חוסר היכולת לדבר בעצם על הדברים בצורה גלויה ולומר יש לנו מחלוקת אבל בואו נדבר על זה... אנחנו מפחדים לדבר".

בנוסף נשאל בנאי, שידוע כאדם מסורתי ואף חזר בתשובה בתחילת שנות האלפיים, לדעתו על גל המוזיקה האמונית ששוטף את תחנות הרדיו. "אני לא אוהב שעושים מזה צימעס, זה קצת לפעמים מתוק מידי", הודה בנאי. "אני חושב שהיהדות גם מתעסקת בדברים שהם תהומות ושאלות ודברים קשים".

בהמשך הוסיף בנאי: "אני משתדל לשמור על האמנות שלי וגם על אורח החיים שלי נקי לחלוטין מכל ניסיון להשפיע במובן הזה של החזרה בתשובה וחיזוק. אתה לא יכול להחזיר בתשובה אם לאדם אין לו שאלה, אם שואל תענה לו. אבל כל עוד הוא לא שואל אני לא מרגיש את חובתי לבוא ולנפנף את זה... אני לא מנסה להסתיר את הדתיות שלי אבל לא הופך את זה לקרדום לחפור בו".

הכל על "האח הגדול"

2020 בסיפורים: פרויקט מיוחד

שירי: "לירן עושה לי קיצי עד שאני נרדמת"

איראן הרגה כוכב טלוויזיה אמריקאי

עומר אדם חוזר לבמות עם טוויסט

הכוכבת האמיתית של "הכוכב הבא"

ירון לונדון: אמיתי או פרובוקטור?

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר