התרגשות ביו"ש: לאחר שש שנים של ירידה מדאיגה וקבועה בקצב גידול האוכלוסייה ביו"ש ובבקעת הירדן, בשנת 2019 נרשמה עלייה של 3.4% בהיקף האוכלוסייה באזור. אמנם מדובר בעלייה לא גדולה, אך בכל זאת עלייה יפה. במועצת יש"ע מייחסים זאת לקצב הבנייה המהיר יחסית באזור.
הנתונים הללו עולים ממרשם האוכלוסין על אודות האוכלוסייה ביהודה ושומרון בשנת 2019 שמתפרסמים, כמו בכל שנה, בתחילת השנה האזרחית והגיעו לידי "ישראל היום". מניתוח הנתונים שנערך על ידי מועצת יש"ע עולה כי הגידול השנתי באוכלוסיית יש"ע בשנת 2019 עמד על 3.4% בשנה - יותר מפי שניים מהגידול השנתי הממוצע במדינת ישראל, העומד בתחילת שנת 2020 על 1.9%. כאמור, הגידול השנתי ביש"ע מהווה עלייה, אחרי מגמת ירידה שהחלה בשנת 2012, אז עמד קצב הגידול השנתי על 4.7%.
עוד עולה מהנתונים כי הגידול במספר הנפשות ביש"ע עלה מ־12,964 בשנת 2018 ל־15,229 תושבים בשנת 2019. למעשה, בעשור האחרון ההתיישבות ביש"ע גדלה ב־152,263 תושבים ומדובר בעלייה של יותר מ־48% בעשר שנים. בסך הכל מונה אוכלוסיית יש"ע בשנת 2019 463,901 תושבים אשר מתגוררים ב־150 יישובים.
היישוב הגדול ביותר ביש"ע, שאינו מועצה או עיר, הוא גם השנה, כוכב יעקב שבבנימין, אחריו שומרים על מיקומם כמו בשנה שעברה - שערי תקווה בשומרון, אדם, טלמון וכפר אדומים.

דוד אלחייני // צילום: מירי צחי
נתון מעניין נוסף הוא העובדה כי הגידול הגבוה ביותר נרשם דווקא בקיבוץ הקטן בית הערבה שבמועצה האזורית מגילות. הקיבוץ שומר על קצב גידול קבוע בשנים האחרונות, עם הצטרפותן של משפחות צעירות, אולם אם בשנה שעברה קצב הגידול שלו היה 16%, השנה הוא יותר מהכפיל את עצמו עם קצב גידול מרשים של 36.5%.
גם בשנת 2019 אוכלוסיית יהודה שומרון ובקעת הירדן צעירה יותר מהממוצע הארצי. לפי נתוני הבחירות הארציות אשר התקיימו השנה, כ־48% מתושבי יש"ע הם מעל גיל 18, כשבכל מדינת ישראל 71% הם מעל גיל 18.
דוד אלחייני, יו"ר מועצת יש"ע, אמר בתגובה כי "אנו צועדים קדימה לקראת חזון מועצת יש"ע למיליון תושבים ביהודה, שומרון ובקעת הירדן". לדבריו, "כחצי מיליון תושבים, יחד עם קצב הגידול הכפול מהממוצע הארצי, מחייב את החלת הריבונות על ההתיישבות הישראלית באזור, על מנת לאפשר לאזרחי ישראל זכויות חוקיות כמו בשאר חלקי הארץ, יחד עם קיבוע הנוכחות הישראלית בארץ התנ"ך".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו