צפו: מטען מחובר לבלונים התפוצץ בעוטף עזה

המטען, שהתפוצץ הבוקר בנתיב העשרה, אותר על ידי רבש"צ היישוב שתיעד את הפיצוץ בעזרת רחפן • "מה היה קורה אם הבלונים היו נוחתים בגן ילדים?"

צילום: ביטחון נתיב העשרה

צרור בלוני תבערה התפוצץ הבוקר (ראשון) בנתיב העשרה שבעוטף עזה. למרבה המזל, הבלונים נחתו בשטח פתוח ביישוב שבמועצה האזורית חוף אשקלון. את האירוע תיעד רבש"צ היישוב, זיו וולך, באמצעות רחפן. 

צילום: ביטחון נתיב העשרה

"דרך התיעוד של התפוצצות הבלונים אפשר לדמיין חלילה מה היה קורה אם הבלונים היו נוחתים בגן ילדים", אמר ראש המועצה האזורית חוף אשקלון, איתמר רביבו. "בכל יום אנו מתמודדים עם המשך ירי טילים, הפרחות בלוני נפץ שנועדו למשוך אליהם ילדים. הגיע הזמן לנקוט בפעולה מיידית ונחרצת ליצירת שקט ביישובי העוטף".

אתמול שוגרו כמה צרורות של בלוני תבערה מרצועת עזה אל ישראל. בשעה 17:15 דווח למשטרה על צרור בלונים שנחת באזור שדרות. השטח נסגר בזמן שחבלן המשטרה הסיר את הסיכון מהחפץ החשוד. כשעתיים לאחר מכן, בשעה 19:30, נוטרל חפץ חשוד שהוצמד לצרור בלונים שאותרו במועצה האזורית לכיש. ב-20:20 התקבל דיווח במשטרה כי בישוב בתחום המועצה האזורית מרחבים אותר צרור נוסף. גם במקרה זה הוזעקו שוטרים וחבלן למקום כדי לטפל באירוע. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר